Tényleg ennyire hülyének vagyunk nézve? Ez bicsaknyitogató! Figyeljék mennyivel olcsóbb a pickszalámi külföldön, mint itthon... - Mutatjuk:


Most épp egy osztrák Billa áruházban olcsóbb ugyanaz a magyar Pick szalámi, mint itthon. Az átlagbérekre vetített szalámi-index pedig még ennél is jóval borúsabb képet fest, hiszen egy átlag osztrák jóval többet tud bespájzolni az „ungarische salamiból” a fizetéséből – ráadásul még olcsóbban is kapja. A Pick Szeged Zrt. korábban az eltérő árazási gyakorlattal és az alacsonyabb áfával magyarázta, hogy egyes nyugati országokban olcsóbbak a termékeik, mint Magyarországon.
Leszögezték azt is: erre nekik nincs hatásuk. Egészen sokkoló mértékben drágultak az élelmiszerek Magyarországon 2023-ban: a KSH friss adatai szerint 25,9 százalékkal voltak magasabbak ezen termékek árai, mint 2022-ben. Ilyenkor pedig még fájóbb látni, hogy egyes hazai termékek, mint példéául a Pick szalámi jóval olcsóbbak egyes nyugati országokban – ahol ráadásul a fizetések is jóval magasabbak. Most erre talált újabb bizonyítékot a Pénzcentrum, az alábbi képet egy osztrák Billa áruházban lőttük – a magyar határtól kb. 15 percnyi autóútra. Pick Ungarische Salami – olcsóbban, mint Magyarországon. Fotó: Pénzcentrum. A 800 grammos kiszerelésű „ungarische salami” 24,9 euróba került, nem akciósan a Billában – ami egyébként kint nem az olcsóbb diszkontok közé tartozik.
Ez mai árfolyamon 9 530 forintnak felel meg, a 31,13 eurós kilónkénti ár pedig átváltva nagyjából 11 895 forintot tesz ki. Nézzük, mi a helyzet itthon: az ügy sok kutatómunkát nem igényelt, a Magyarországon működő árfigyelő-rendszerben benne van pontosan ugyanez a termék. Eszerint pedig csak egyetlen nagyáruházban olcsóbb ugyanez a szalámi:

AKTUÁLIS:

Főoldal