Elismerték sajnos hivatalosan is – rákkeltő anyag van a csirkehúsban – Döbbenet, de EZT találták benne! - Figyeljék csak:


Végre hivatalosan is bejelentették az információt, amiről eddig csak beszéltek….talán jobb lett volna ha sosem tudjuk meg!? Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelet nyilvánosan is beismerte, hogy arzén található a csirkehúsban! Mielőtt fellélegeznénk, hogy hú ez Amerikáról szól…NEM!
A szert sajnos Magyarországon is használják a nagyipari tenyésztésben!!! Hogy hogyan került bele? Ételbe keverve adják a csirkéknek! Na de álljuk meg egy szóra, és nézzük meg hogy miért is! Nem nagy meglepetés! Associated Press írása alapján a leggyakrabban használt arzén tartalmú hozamfokozó, a roxarsone serkenti a növekedést, kiirtja a parazitákat, és színt ad a baromfihúsnak.Önmagában a szer egyébként nem is lenne veszélyes, de a csirkék szervezetében méreggé alakul bomlástermékként! Mit is okoz az arzén…nem kevesebb betegséggel hozható kapcsolat, mint az alábbiak:
Húgyhólyag-, tüdő-, bőr-, vese-, és vastagbélrák, kisebb mennyiség rendszeres bevitele pedig részleges bénuláshoz és cukorbetegséghez vezethet. Tulajdonképpen szinte nyílt titok, hogy Magyarországon is arzénos tápot adnak a csirkéknek a nagyipari csirketenyésztésben!Még az illetékes hatóságok sem tagadják, bár azt igen, hogy az egészségre káros lenne! És most kapaszkodjunk meg! A bevizsgált termékek 70%-a nálunk is tartalmazta az arzént!!! Vajon a háztáji csirkével is ez a helyzet, illetve, akkor mostantól miből csináljuk a csirkepaprikást…? Forrás : ripost.hu

AKTUÁLIS:

Főoldal