Baj van! Ön is szokott Tescoba járni? Van egy nagyon rossz hírünk:


Súlyos figyelmezetés a Tescotól! Az árak emelését sem lehet elkerülni a kialakult helyzetben. Késve érkező teherhajók, elszálló árak az európai piacokon, leálló autógyárak, hosszabb-rövidebb ideig tartó, átmeneti áruhiány: ezekre kell felkészülni most, hogy a Vörös-tengeren és térségében egyre nagyobb a feszültség a jemeni húszi terroristák hajókat érő támadásai miatt.
Miközben néhány nyugati ország fegyveres beavatkozásra szánta el magát a kereskedelmi hajók és a tengeri útvonal védelmében, a Tesco, a Marks & Spencer, az IKEA és több más jelentős vállalat már kiadta a figyelmeztetést: a kialakult helyzet miatt nemigen lehet elkerülni az áremeléseket, és az sem biztos, hogy mindig mindenből lesz az áruházak polcain. Egyre nagyobb a baj a Vörös-tengeren és az Ádeni-öböl térségében. A jemeni kormány ellen harcoló húszi lázadók tavaly ősz óta fokozódó, intenzív támadásokat intéznek a Szuezi-csatornán áthaladó hajók ellen.
A világ egyik legfontosabb kereskedelmi útvonalának forgalma mostanra lényegében majdnem teljesen leállt, mivel a hajók többsége már elkerüli a térséget, írja az Origo. Több szakértő felhívta rá a figyelmet: A húszi lázadók jóval veszélyesebbek, mint korábban a térségben motorcsónakokon és viharvert bárkákon a hajókra támadó szomáliai kalózok voltak. A húszi terroristák képzettek, mindenre elszántak, jól felszereltek, és nem titok az sem, hogy Irán támogatását élvezik – tették hozzá. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal