❗A héten érkezik az utalás sok Magyar számlájára – Jelentősen több pénz érkezik, mint amire számítottak! - RÉSZLETEK:


A héten érkezik az utalás sok Magyar számlájára – A postás is érkezik még a héten! A jövő évi nyugdíjemelésről szóló hivatalos rendelet 2023. december 1-jén jelent meg a Magyar Közlönyben, eszerint 2024. januárban az éves nyugdíjemelés 6 százalékos lesz.
„Pénteken érkezik a hat százalékkal megemelt nyugdíj, több mint két és fél millió idős ember kap átlagosan 13 ezer forinttal többet” – jelezte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője oldalán. Ismét pénzt kapnak a nyugdíjasok: Január elsejével 6 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak, azonban itt nem áll meg az emelések és a juttatások sora: továbbra is kifizeti az állam a teljes 13. havi nyugdíjat, illetve idén újra van esély arra, hogy a gazdasági növekedés függvényében prémiumot is kapjanak a nyugdíjasok. 2010 óta a nyugdíjak átlagos összege 97 ezer forintról 217 ezer forintra nőtt, vásárlóértékük csaknem 20 százalékkal nagyobb. Ezzel szemben Gyurcsányék az általuk előidézett válság során az idősektől elvették a 13. havi juttatást, amit a mostani kormány adott vissza. A nyugdíjasok az új évben is számíthatnak a kormányra, amely az idén januártól 6 százalékkal emeli a nyugdíjakat.
Erről beszélt korábban a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára. Mikor érkeznek a nyugdíjak 2024-ben? A Magyar Államkincstár közzétette a hivatalos nyugdíjfolyósítási dátumokat:
január 12., péntek
február 12., hétfő (13. havi nyugdíj is)
március 12., kedd
április 12., péntek
május 10., péntek
június 12., szerda
július 12., péntek
augusztus 12., hétfő
szeptember 12., csütörtök
október 11., péntek
november 12., kedd (az esetleges novemberi nyugdíjkorrekció is, januárig visszamenőleg)
december 3., kedd Ezek az időpontok a banki utalásra vonatkoznak. Akik postán kapják a nyugdíjat, a Magyar Posta által kiadott kézbesítési naptárban megjelölt napon számíthatnak a járandóságuk érkezésére. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal