1 perce érkezett! Tegnap este jött a hír Galambos Lajosról: Galambos Lajos ügyvédje erősítette meg a megdöbbentő hírt


Galambos Lajos, közismertebb nevén Lagzi Lajcsi, aki az elmúlt időszakot a börtönkórházban töltötte, hamarosan visszatérhet a szabad életbe. A zenészt 2023 áprilisában helyezték át a Baracskai Büntetés-Végrehajtási Intézetből a berettyóújfalui börtönkórházba, miután egy gyógyíthatatlan betegséggel diagnosztizálták. Az előző estén érkezett a hír Galambos Lajosról, ami mély szomorúságot váltott ki. Az információt ügyvédje is megerősítette.
Galambos Lajos a múlt csütörtökön töltötte be 63. életévét, ám ezen a napon nem részesült 'születésnapi engedményben', így kénytelen volt börtönben tölteni e jeles napot. Friss hírek érkeztek Curtis édesanyjáról: jelenlegi állapotáról szólva, a rapper megszakította a hallgatást. Lagzi Lajcsi betöltötte 63. életévét. A Bors megkereste az ország ismert trombitásának jogi képviselőjét, aki Lagzi Lajcsival kapcsolatban a következőket nyilatkozta: – A fogva tartott személyek számára nem biztosítanak kivételeket még születésnapjuk alkalmából sem. Amennyiben előre megtervezik, hogy lehetőségük nyílik egy Skype-os videóhívásra vagy személyes találkozóra, az megvalósulhat, de ez is bizonytalan, mivel nem a fogvatartottak határozzák meg, mikor beszélhetnek szeretteikkel – tájékoztatott dr. Csontos Zsolt. Arra a kérdésre, hogy milyen érzés lehet a rácsok mögött ünnepelni, az ügyvéd így reagált:
– Ez volt Lajcsi első és utolsó születésnapja a börtönben. Ügyvédje korábban megpróbálta elérni, hogy otthoni ápolásban részesülhessen, de ezt a bíróság elutasította. A fogvatartása alatt a zenész egészségi állapota jelentős romlást szenvedett: testileg legyengült, pszichésen megviselt és sokat fogyott. A bíróság minden kérelmét elutasította a korai szabadulásra vonatkozóan, így a kiadott 3 év 6 hónapos büntetésének jelentős részét a börtönkórházban kell letöltenie. Családja, barátai és rajongói aggodalommal várják, milyen állapotban térhet vissza a szabad életbe. A törvények szerint a jó magaviselet és a plusz feladatok teljesítése lehetőséget biztosít a büntetés időtartamának csökkentésére. Galambos ügyvédei szerint a zenész várhatóan körülbelül egy évig lesz börtönben, amelynek már kilenc hónapja eltelt. A szabadulás pontos időpontja egyelőre nem ismert, de várhatóan idén áprilisban történik. A közösségi médiában való visszatérésére is számíthatunk a szabadulását követően. Lagzi Lajcsi jogi képviselője beszélt arról, hogy hogyan van most az elítélt zenész. Az elmúlt pár hónap során is láthatóan romlott a testi állapota: még jobban lefogyott, egyre gyengébb.

AKTUÁLIS:

Főoldal