TRAGÉDIA SZERDA ESTE! Csend és döbbenet! Senki nem akarja elhinni, de sajnos igaz: Meghalt Máté István


December 2-án meghalt Máté István, művésznevén Stu33 – írja ,és az Amnesztia együttes facebook oldala: A zenekar kedevelőivel szeretnénk megosztani a megrázó hírt, hogy az együttes frontembere, a csupaszív énekes, zenész, apa, barát, 2023.december 2-án szombaton egy tragikus túrabaleset következtében örökre itt hagyott minket. a és , aminek elnöke volt, valamint Madarász Isti is.
Máté volt a REZSÓ Projekt társalapítója is, aminek keretében tavaly október óta csipszeszacskókat vasaltak össze hálózsákokká, hogy így segítsék a hajléktalanokat a téli hidegben. Máté , hogy a férfi december másodikán, Horvátországban szenvedett balesetet. Az Amnesztia zenekar , hogy frontemberük túrabalesetet szenvedett. A helyi lapok azt írták, hogy a rendőrség szombaton este 11-kor kapott bejelentést, hogy Jasenica környékén eltűnt egy külföldi férfi. Azonnal elkezdték keresni, és végül hajnali 2-kor, a Zrmanja-kanyonban, egy 150 méter magasan található kilátópont alatt találták meg egy 46 éves magyar férfi holttestét.
Deák Krisztián, Máté sógora azt írta, hogy a férfi egyedül, autóval indult el a kanyon 140 méteres kilátópontjához, hogy a naplemente közben ott túrázzon le a nagyjából tengerszinten lévő folyóhoz. „A völgybe nem vezet út, technikás-sziklás a terep, ami még szép időben is nehezen járható. Este 10-kor hívott engem Isti húga, hogy még nem ért vissza, akkor úgydöntöttünk, hogy értesíteni kell a hatóságokat” – írta. A hegyimentők azonnal a helyszínre mentek, és a rendőrség kutyái is részt vettek a keresésben. A terepviszonyok miatt kockázatos ott a mentés, és még a szél is viharos volt. „Végül hajnali 3-kor találták meg, és azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a visszamászás során a felső sziklás részen lezuhant, esélye sem volt a túlélésre.”

AKTUÁLIS:

Főoldal