Tragédia : összeomlott a Tamási Áron Gimnázium bentlakásának egy része, egy diák meghalt! - RÉSZLETEK:


Elhunyt egy 17 éves diák, miután leomlott a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium kollégiumának egy részlete - számolt be a Transtelex. A fiút a törmelékek közül kellett kimenteni, a mentőalakulatok egy órán keresztül küzdöttek az életéért, de nem sikerült megmenteniük. Továbbá három lány is megsérült az eseményben, közülük egyiknek a gerince súlyosan megsérült, őt a marosvásárhelyi klinikára szállították.
Egy másik sértett könnyebb sérüléseket szenvedett, a helyszíni vizsgálatokat pedig már befejezték. A Transtelex korábbi tudósítása alapján a baleset hétfő délután történt Hargita megyében, a Székelyudvarhelyen található Tamási Áron Gimnázium kollégiumánál. A tűzoltóság jelentése szerint körülbelül 200 négyzetméternyi falomlás történt. Az első kimentett személy még eszméleténél volt, amikor eltávolították a romok alól, a másodikat pedig félájultan adták át a mentőknek. A Hargita Népe információi szerint kulcscsont- és felsővégtag-törés gyanújával szállították kórházba. A harmadik sérült állapota kritikus, szívműködése megállt, tíz percen át harcoltak a mentők az életéért, végül sikerült újraindítaniuk a szívét, és jelenleg a székelyudvarhelyi kórházban kezelik. A helyi sajtó jelentései szerint az illető állapota válságos, gerincsérülést szenvedett, és hamarosan a marosvásárhelyi kórházba szállítják.
Zörgő Noémi, a székelyudvarhelyi városháza sajtószóvivője az Agerpres hírügynökségnek elmondta, hogy a sérült jelenleg kómában van. Az érintettek 15 és 17 év közötti korosztályba tartoznak. A helyszínen jelen lévő rendőrség, mentőszolgálat és tűzoltóság mindenkit távol tart az épület romjaitól. A tűzoltók speciális mentőautót is hoztak, amely a roncsok közül való mentéshez szükséges eszközökkel van felszerelve. A Hargita Népe információi szerint a romok alatt rekedt sérülteket mentőkutyák is segítenek felkutatni. Az Agerpres információi szerint a mentőalakulatot hegyimentők is erősítik. Fekete Örs, a Hargita megyei Salvamont vezetője a hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a kutatáshoz drónt és hőkamerát is használnak, bár a rengeteg törmelék megnehezíti a munkájukat. Címlapfotó: illusztráció. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal