Szörnyű tragédia rázta meg az országot! Kitört a pánik! Borzalmas dolog történt a karácsonyi vásáron, egy nő meghalt.. Ő az áldozat - RÉSZLETEK:


Egy öttonnás karácsonyfát rosszul rögzítettek, és egy nő életét vesztette, több más ember pedig megsérült az esetben. A húsz méter magas fenyőfa a 6-os erősségű széllökések hatására dőlt fel. A tragédia Belgium északi, flamand nyelvű tartományában, Flandriában, Oudenaarde város karácsonyi vásárán történt, mintegy 50 kilométerre Brüsszeltől. Az öttonnás fenyőfát a vásár területén állították fel, és a szélvihar miatt borult fel.
A baleset következtében három ember megsérült, mindannyiukat kórházba szállították. Egyiküket, egy középkorú nőt újra kellett éleszteni, azonban néhány óra múlva belehalt sérüléseibe. A nő személyazonosságáról további információt nem közöltek, a többi érintettel kapcsolatban még nem tettek hivatalos bejelentést – írták. Rosszul rögzíthették a fát: A hírportál Marnic De Meulemeester polgármestert idézte, aki közölte: a fenyő a felállítását követően egyszer már kimozdult a helyéből, a műszaki szolgálatnak kellett visszaállítania és megerősítenie. A vásár területét azonnal lezárták, még kérdéses, hogy újranyit-e a karácsonyi időszak hátralévő részében. Az ügyben vizsgálat indult, de minden valószínűséggel a feldíszített fa rosszul volt rögzítve – mondta a polgármester, majd megerősítette: az elmúlt napok heves esőzései és a rendkívüli erejű széllökések dönthették fel ismételten a fenyőt. A rendőrség gondatlanság miatt nyomozást indított – zárta beszámolóját a belga hírportál. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal