SÚLYOS és visszavonhatatlan döntést hozott meg a Lidl! Hatalmas a felháborodás! EZ mindent megváltoztat: 😮


A Lidl bejelentése szerint túl sokan dobják ki a tejtermékeket csak azért, mert a lejárati időt figyelik. Teljesen új kifejezést hoznak be helyette. Az áruházlánc lemondott a lejárati időről a saját márkájú tej- és joghurtkínálatában. A céljuk ezzel az, hogy segítse a vásárlóit az otthoni élelmiszer-pazarlás csökkentésében. A diszkontüzlet a legújabb kiskereskedő, amely úgy döntött, hogy a vásárlókra hagyja a döntés jogát, hogy egy tej, vagy egy joghurt mikor fogyaszthatatlan.
A Lidl legújabb tejei már így érkeznek az angliai és walesi üzletekbe, míg a joghurtcímkék 2024 elejétől változnak. A szigetországban kezdik teríteni az új módszerrel kínált termékeket. A diszkont cég egyik vezetője, Richard Inglis elmondta: „Ezért teljesen logikus számunkra, hogy áttérjünk a „minőségét megőrzi” megjelölésre – a „lejárati idő” szöveg helyett, hogy a vásárlók saját maguk dönthessenek arról, hogy a tejük vagy joghurtjuk alkalmas-e még a fogyasztásra.” Magyarországon az élelmiszereken kétféle lejárati dátumjelöléssel találkozhatunk a Nébih oldalán fellelhető információ alapján. Az egyik a minőségmegőrzési idő, a másik a fogyaszthatósági idő. Fogyaszthatósági idő: a romlékony áruk jelölésére szolgál, amelyeknél a lejárat után komoly egészségügyi kockázattal kell számolni.
Ezekkel nem szabad kísérletezni, inkább dobjuk ki, még akkor is, ha sajnáljuk elpazarolni az élelmiszert. Minőségmegőrzési idő: a hosszabb ideig eltartható élelmiszereken található, azt az időtartamot mutatja, ameddig elvárhatjuk a gyártó által garantált minőséget, például ízt, illatot, színt vagy állagot. Az adott dátum után minőségükből, élvezeti értékükből veszthetnek ezek a termékek, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem fogyaszthatók. Arról is készítettek egy diagramot, hogy mely termékeket meddig lehet biztonsággal elfogyasztani a minőségmegőrzési idő után. Íme:

AKTUÁLIS:

Főoldal