❗RIADÓ❗ Ma hajnalban jött a hír – NEM JÁTÉK, azonnali ÁRVÍZ készültséget rendeltek el! Hatalmas víztömeg tart az ország felé!


Budapesten elkezdődött az árvízi védekezés, ahol a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. bejelentése szerint a dunai vízszint emelkedése miatt szükségessé vált intézkedéseket hajtanak végre. Az előrejelzések alapján a városvezetés és a szakemberek megkezdték a felkészülést a karácsonyi ünnepek idejére várható dunai vízszintemelkedésre.
A Fővárosi Csatornázási Művek munkatársai már ellenőrizték a főgyűjtőket és a csatornazsilipeket, és a vízszint emelkedésének megfelelően kilenc kritikus ponton bezárták azokat, hogy megvédjék a várost az esetleges elöntésektől. A szakemberek hangsúlyozták, hogy a következő napokban további vízszintemelkedés várható a Dunán, ezért folyamatos figyelemmel kísérik a helyzet alakulását. A Kastélypark utcai aluljáróban, valamint a Kossuth üdülőparton a III. kerületben már megkezdték egy-egy védvonali áttörés agyagos töltéssel történő lezárását. Ezek az intézkedések azokhoz a területekhez kapcsolódnak, amelyek az árvízi kockázatoknak különösen kitettek. A zsilipek és átjárók lezárása a várostól mentesülést és a lakosság biztonságát szolgálja, megelőzve ezzel az esetleges károkat és veszteségeket. A szakértők arra hívják fel a lakosság figyelmét, hogy tartsák szem előtt az illetékes hatóságok és rendvédelmi szervek kiadott figyelmeztetéseit, valamint tartsák be az esetleges evakuációs és árvízvédelmi intézkedéseket. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal