⚠️ NYUGDÍJASOK FIGYELEM ⚠️ Ennél jobb hírt ma már nem kaphatnak a nyugdíjasok! Magasabb lesz a nyugdíjemelés, mint amire számítottak! ITT vannak a konkrétumok:


Ennél jobb hírt ma már nem kapnak a nyugdíjasok! Magasabb lesz a nyugdíjemelés, mint amire számítottak! Itt vannak a konkrétumok: Jövőre is infláció felett emelik a nyugdíjakat! Az infláció mostanra csillapodott, és a nyugdíjasoknak novemberben kiegészítő nyugdíjemelést fizettek, januárra visszamenőleg.
A novemberi korrekcióval együtt ebben az évben 18,5 százalékos nyugdíjemelést kaptak a nyugdíjasok és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők – idézte fel az államtitkár. Az emelés mintegy két és fél millió embert érint – jelezte. Vitályos Eszter elmondta: 2024-ben a nyugdíjakat először január 12-én utalják a bankszámlákra, illetve a postás a szokásos munkanapokon viszi a nyugdíjasoknak. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy 2010 óta a nyugdíjak összege több mint duplájára emelkedett, a vásárlóereje pedig 20 százalékkal nőtt. A januári nyugdíjemelés után, ha év közben azt állapítják meg, hogy a várható éves infláció 6 százaléknál magasabb lesz, a kormány jövő novemberben is kiegészíti visszamenőleg a nyugdíjakat – közölte. Ki az, aki részesülhet nyugdíj prémiumban? Minden olyan nyugdíjas kaphat nyugdíjprémiumot, aki a tárgyévet megelőző évben legalább egy napig már nyugdíjat kapott, azaz részesült az ellátásban és ez így lesz novemberben is. A 2017-es évben nyugdíjba vonulók majd jövő évben számíthatnak először a novemberi extrára. Az ideiglenes özvegyi nyugdíj mellett ezt a prémiumot nem lehet igénybe venni, de a hozzátartozói nyugdíjellátásokra már jár. A rehabilitációs járadékban részesülők sem érdekeltek a nyugdíjprémiumban és azok sem, akik még nem töltötték be előző évben a kötelező nyugdíjkorhatárt. A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság az ellátásokat belföldön postai címre, vagy pénzforgalmi szolgáltatónál (banknál) vezetett bankszámlára folyósítja. A folyósítási módok (postai cím vagy bankszámla) közül az ügyfél választhat, illetve kérheti azok módosítását is. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal