❗Magyarok figyelem❗ Minden magyar családot érint ez! Maga a rémalom, ami pár nap múlva jön és sajnos nem az időjárásról van szó. Aki teheti, készüljön fel:


Ez kemény lesz: Egy európai uniós szabály miatt januártól jövedékiadó-emelés lesz a hazai benzinre és a gázolajra. Most már biztos: 41,3 forintos drágulásra lehet számítani január 1-től a hazai benzinkutakon – írta meg a Portfolio.
A portál emlékeztet, egy európai uniós szabály miatt januártól jövedékiadó-emelés lesz a hazai benzinre és a gázolajra. Hozzátették: a nyáron bejelentett adóemeléssel ugyanakkor a kormány “kicsit túlbiztosította magát” és az adómérték egészen 420 forintos euróáárfolyamig elegendő, így korábban voltak olyan feltételezések, hogy végül alacsonyabb díjszabást vezetnek be. Ez végül nem így történt:
A NAV oldalán megjelent legfrissebb jövedékiadó-módosítás alapján kijelenthető, hogy 2024. január 1-től a benzin esetében 152,55 (ha a Brent 50 dollárnál olcsóbb, akkor 157,55), a gázolajnál pedig 142,9 (ha a Brent 50 dollárnál olcsóbb, akkor 152,9) forint lesz literenként az adó mértéke. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az áfával együtt körülbelül 41 forinttal emelkednek az üzemanyagárak. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal