Kedves mindenki, kedves ismerősök! Ma reggel meghalt az egyszem kisfiam a Tamási Áron Gimnáziumban: - RÉSZLETEK:



Egy diáktársa, akivel egy szobában laktak, elmondta, hogy szerinte barátja éppen alhatott, amikor összeomlott az épület. Megrendítő sorokkal búcsúznak a Székelyudvarhelyen történt tragédiában elhunyt társuktól a Dr. Palló Imre Művészeti Líceum tanárai, tanulóit. A közösségi oldalukon azt írták: "Intézményünk gyászol. Ilyen tragédia nem szabadott volna megtörténjen. Egy fiatal élet, tele álmokkal, romba dőlt. Iskolánk diákja volt, így még fájdalmasabban érinti közösségünket, diákjainkat, de a várost is ez a felfoghatatlan hír.
Még a tegnap zenekari és karácsonyi koncertekre, vásárra készültünk, ma meg sem tudunk szólalni. Koncertjeink a hétről elmaradnak, helyette a gyász és imádság lép fel. 2023. december 19-én, kedden 18 órától, a Művelődési Ház kiállító termében, a karácsonyi kiállítás megnyitójának idejében emlékezünk meg elhunyt diákunkról, egy-egy szál virággal róva le kegyeletünket. Egy osztálytárs szavait idézve: „Egy olyan embert veszítettünk el, aki egy felszólalásával képes volt egy egész osztály arcára mosolyt csalni.” Pihenésed legyen csendes, Dávid!" Veress Viktória, az iskola tanára is megemlékezett róla. Mint írta: „Gyászolunk. Ilyen tragédia nem szabadott volna megtörténjen. Egy fiatal élet, tele álmokkal romba dőlt. Iskolánk diákja volt, így még fájdalmasabban érinti közösségünket, diákjainkat, de a várost is ez a felfoghatatlan hír.
Ha még a tegnap a zenekari és karácsonyi koncertekre, vásárra készültünk, ma meg sem tudunk szólalni. Zenekari koncertjeink a hétről elmaradnak, helyette a gyász és imádság lép fel. Ilyenkor minden szó szinte fölösleges is… Pihenésed legyen csendes, Dávid!” Transtelex cikke szerint december 19-én, kedden 18 órától lett volna egy kiállítása az iskolának a művelődési házban, ám most ezen a helyszínen és ebben az időpontban emlékeznek meg Sipos Dávid-Gáborról, a 18-i balesetben elhunyt fiúról, egy-egy szál virággal róva le kegyeletüket. Az elhunyt diák szobatársa pár perccel az omlás előtt ment ki a kollégiumból. Szerinte barátja alhatott, amikor a kollégium összedőlt - írja a RTL.hu. A diákok beszámolója szerint a felújításon dolgozó munkagépektől megnőttek a repedések a falakon, és azt érezték, hogy mozog az épület. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal