Összetört az ország! Ilyen nincs! Nincsenek szavak csak a gyász... Most közölték a legnagyobb magyar váratlan halálhírét:


Nincsenek szavak csak a gyász... 2023. november 10-én váratlanul elhunyt Reményi József Tamás szerkesztő, kritikus, többek között a Mozgó Világ, a Filmvilág, a Magyar Rádió, a Holnap és a Palatinus Kiadó egykori szerkesztője, a Litera állandó szerzője – közölte a halálhírt a Litera.hu. 1973 óta folyamatosan jelentek meg kritikái, tanulmányai folyóiratokban, heti- és napilapokban, főleg irodalomi, de filmes és színházi témákban is.
A debreceni kritikus pályafutását a Kritika munkatársaként kezdte 1989 őszétől az induló Magyar Napló főszerkesztő-helyetteseként, majd főszerkesztőjeként tevékenykedett 1992-ig. 1998-ban Pro Literatura-díjat, 2002-ben József Attila-díjat, 2019-ben Komlós Aladár-díjat kapott. 2019-ben volt olvasható a Literán Darvasi Ferenc vele készült életút-interjúja, amely könyv formájában alig két hét múlva jelenik meg. (Kiemelt képünkön Reményi József Tamás. Fotó: Merész Márton/168) Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal