NYUGDÍJASOK FIGYELEM! Ez már hivatalos! Varga Mihály most jelentette be! Ilyen még nem volt Magyarországon: Hatalmas pénzt kapnak a nyugdíjasok


NYUGDÍJASOK FIGYELEM, Varga Mihály most jelentette be! Ilyen még nem volt Magyarországon: Hatalmas pénzt kapnak a nyugdíjasok! Részletek: Nyugdíjemelés: Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentette a Facebookon, hogy péntektől mintegy 2,5 millió nyugdíjas kapja meg a magasabb összegű nyugdíját.
Kormányzati ígéret: A miniszter kiemelte, hogy a kormány a szankciós infláció ellenére is fenntartja a nyugdíjak vásárlóerejét, és januártól visszamenőleg további 3,5 százalékponttal növeli a nyugdíjakat a januári 15 százalékos emelés után. Átlagos nyugdíj: A nyugdíjasok novemberben átlagosan 78 ezer forinttal több pénzt kapnak. A költségvetés teljes mértékben fedezni tudja az emelt nyugdíjakhoz szükséges 670 milliárd forintot – mondta Varga Mihály. Jövőbeli tervek:
A miniszter hozzáfűzte, hogy további lépéseket tesznek a nyugdíjak értékének megőrzése érdekében, ezért januárban 6 százalékkal, februárban pedig a 13. havi nyugdíjjal is megemelik az ellátásokat. A kormányra továbbra is számíthatnak idős honfitársaink – zárta szavait a pénzügyminiszter.
Címlapfotó:illusztráció! Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal