Most jött a rendkívül bejelentés! Olyat jelentettek be ma, amely minden magyar ember életére hatással lesz! Milliókat érintő hír! - RÉSZLETEK:


Most jött a bejelentés! Ez már hivatalos: A Lidl mind a 200 üzlete zárva tart majd december 24-én, a munkavállalóiknak szabadnapot biztosítanak. Erről állapodott meg szakszervezetekkel a kiskereskedelmi cég. A döntés 8500 dolgozót érint - írja közleményében a vállalat. A Lidl december 23-án meghosszabbított nyitva tartással várja a vásárlókat, hogy ellentételezze a 24-i zárva tartást.
Az Egyenlő.hu szakszervezet kiemelten fontosnak tartja a Lidl Magyarországgal történő megállapodást, amelyre Bubenkó Csaba elnök szerint még nem volt példa Magyarországon. Bubenkó Csaba korábban az InfoRádiónak arról beszélt, hogy jelenleg körülbelül 250 ezer ember dolgozik a kiskereskedelemben és az élelmiszer-kereskedelemben, ők és családjaik a zárva tartási kezdeményezés érintettjei. Felhívta a figyelmet arra, hogy sok más munkakörrel ellentétben a kereskedelemben dolgozók nem pihenhetnek a hosszú hétvégéken sem, gyakorlatilag egész évben nyitva vannak a boltok, így az érintett munkavállalók megérdemelnék azt, hogy december 24-én ne kelljen munkába állniuk. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal