Már biztos! Hatalmas havazás érkezik! Nagyon közel az igazi első hó – Itt van, mikor ér ide pontosan! Ekkor borul fehérbe az ország:


November végén érkezik az igazi tél! A következő napok még viszonylag mérsékelt időjárást hoznak, de november vége már kemény fagyokkal és hűvös hangulattal vár ránk. Nemrég beszámoltunk róla, hogy a hétvégén akár az első hó is meglepheti Budapestet. Ez már magában is utal arra, hogy az időjárásban jelentős változásokra számíthatunk.
Csütörtökön érkezik a viharciklon: Az aktuális hét, különösen a csütörtöki nap környékén, egy intenzív viharciklon kialakulását hozza magával a Jeges-tenger fölött, ami rendkívüli hideget hoz Észak-Európára. Ennek eredményeképpen a hidegfront vasárnap, de még inkább a következő hét hétfőjén érkezik meg a mi térségünkbe, jelentős hőmérséklet csökkenést hozva magával.
Ekkor jön a jelentős hóesés:
Ez a meteorológiai esemény jelentős hóesést okoz majd országszerte, aminek következtében a napi hőmérsékleti maximumok 0 Celsius-fok körül alakulnak. De ez még nem minden: a legfrissebb időjárási előrejelzések szerint a kemény, télies időjárás legalább december 4-éig kitart.
Ez lehet a legkegyetlenebb nap: A mostani hét legkegyetlenebb időjárású napjának csütörtök tűnik: ezen a napon a hőmérséklet még a déli órákban is 10 Celsius-fok alatt marad, ami fokozza a télies, fagyos hangulatot. Ez a zord időjárás a hét további részében is fennmaradhat, így érdemes felkészülni a hidegre és a hóra.

AKTUÁLIS:

Főoldal