Így készül a felhő szelet, a nagymamám receptje alapján


Így készül a felhő szelet, a nagymamám receptje alapján. Hozzávalók: zsír, liszt, tojás, só, cukor, tej, vaniliás cukor, margarin, tejszín. Egy rendkívül finom édesség receptjét hoztuk el nektek. A felhő szelet tésztája teljesen megegyezik a képviselőfánk tésztájával.
Így készül:
Tészta:
2 deci vizet felforralunk, és 10 deka zsírt beleolvasztunk, majd pici sót adunk hozzá. Belekeverünk 15 dkg lisztet, és megfőzzük. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl. Ezután hozzáadunk egyenként 5 darab tojást. A tepsit zsírral kikenjük, lisztezzük. A tészta felét vékonyan kenve egyenletesen eloszlatjuk a felületen, és 20-25 percig sütjük. Sütés közben a tésztán hullámok keletkeznek, innen ered a felhő elnevezés.
Ezért fontos, hogy a sütési idő alatt a sütőajtót nem szabad kinyitni, mert akkor összeesik a tészta. Amikor az első tésztánk elkészült, a másik felét is ugyanúgy megsütjük.
Krém:
5 tojás sárgáját, 5 evőkanál liszttel, pici tejjel és cukorral simára keverünk. Hozzáadunk 2-3 csomag vaníliás cukrot. A kikevert krémet keményre főzzük. Amikor megfőtt, belekeverjük a margarint (1 RAMA). Fél liter tejszínt robotgéppel kemény habbá verünk. A kihűlt tésztára rákenjük a vaníliakrémet, és rásimítjuk a tejszínhabot. Befedjük a tészta másik felével, és gazdagon megszórjuk porcukorral, és felszeleteljük. Jó étvágyat kívánunk!

AKTUÁLIS:

Főoldal