❗FIGYELMEZTET AZ OMSZ❗ EKKOR ÉRKEZIK A HAVAZÁS ÉS A FAGY❗Országos fagy ekkor érkezik, havazással, borzalmas hideggel köszönt be az igazi tél!


Kiderült, mikor jöhet az első hó Magyarországon: ezt jó, ha mindenki tudja! Magyarországon már évek óta nem volt részünk havas karácsonyban, és ez a jelenség az egész világon egyre jellemzőbb. Az egyik legnépszerűbb meteorológiai szolgáltatás, az AccuWeather legfrissebb adatai alapján a hóesésre legkorábban csak december 20-án van kilátás itthon.
Amikor is egy gyenge hidegfront érkezése valószínűsíthető. Ugyanakkor sem előtte, sem utána nem jósolnak havat hazánkban. Természetesen hatalmas a bizonytalanság a nagy távlatú meteorológiai adatokban, így aki havat szeretne, ebben még bízhat. Legkorábban december 20-án van kilátás Magyarországon hóesésre az AccuWeather legfrissebb adatai szerint, ráadásul sem előtte, sem utána nem jósolnak havat, így könnyen megtörténhet, hogy idén az ünnepi szezonban mindössze egyetlen nap lesz havazásban részünk - írja a metropol.hu.
Az előrejelzésekből az látszik, ha esik is, nem sokáig marad majd meg, hiszen bár éjszakánként abban az időszakban néhány fokos fagy várható, napközben 1-5 fok között lesz a hőmérséklet. A lap szerint a klímaváltozás egyre inkább érezteti hatását az egész világon, és Magyarország sem marad ki ebből a folyamatból. A hőmérséklet decemberben átlagosan a fagypont körül ingadozik, de a meteorológusok arra figyelmeztetnek, hogy az elkövetkező években a globális felmelegedés hatásai továbbra is éreztetni fogják a hatásukat, ésa fehér karácsonyok még ritkábbak lehetnek.

AKTUÁLIS:

Főoldal