Ebben a percben érkezett! Döntött a kormány: EZ lép életbe napokon belül Magyarországon! BRUTÁLIS lesz és mindenkit érint:


Brutális szigorítás jön Magyarországon, megszólalt az Orbán-kormány. Pénzbírság és engedélymegvonás is járhat érte, ha valaki szabálytalankodik. „Mindenféleképpen hangsúlyozni kell, az elmúlt időszak tapasztalatai alapján a dohánytermékek árusítása helyéül szolgáló trafikok működésében komoly szigorítás várható, ugyanis a 18 éven aluliak dohánytermékkel való kiszolgálása még mindig nagyon nagy problémát jelent” – válaszolta a Blikk megkeresésére az Építési és Közlekedési Minisztérium sajtóosztálya.
Ugyan a tárcánál még nem tudták megmondani, mikor lép hatályba az új rendelkezés, ám azt kilátásba helyezték, hogy magasabb pénzbírságra és hosszabb zárva tartásra, vagy akár az engedélyük elvesztésére is számíthatnak azok a trafikok, melyek kiskorúakat szolgálnak ki dohánytermékkel. Ha ugyanis egy dohányboltról kiderül, hogy így tett, az eljáró hatóság egy időre bezárhatja – ez a zárva tartási idő növekszik majd a szigorított szabályozással.
Ismétlődő szabálysértés esetén pedig a trafik üzemeltetési jogának visszavonása is opció lesz. A minisztérium közlése szerint a dohánytermékeknél a magyar kormány folyamatosan vizsgálja az árváltozás lehetőségeit. Az is kiderült, hogy a dohánytermékeket a jövőben is csak az erre kijelölt üzletekben, tehát trafikokban lehessen beszerezni, és ez vonatkozik az új generációs dohánytermékekre is: a hevítéses és elektromos cigarettákra is. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal