❗RENDKÍVÜLI: Magyarországon is fizetős lesz a Facebook és az Instagram - Ennyi lesz a havidíj:


Megtörtént a hivatalos bejelentés, a Facebook és az Instagram Magyarországon is bevezeti az előfizetői programját. Mutatjuk mekkora havidíj lesz! Az alap havidíj böngészőn keresztüli kártyás fizetés esetén 9,99 euró lesz, míg a számlát az App Store-on vagy Play Áruházon keresztül kiegyenlítőknek 12,99 eurót kell fizetniük. A Facebook és az Instagram a jövőben is ingyen használhatóak maradnak, ám az előfizetési díjat kifizetők jobb felhasználói élményben részesülnek majd.
A Meta nem tisztázta, hogy az algoritmikus tartalomajánlások terén lesz-e különbség az ingyenes és a fizetős felhasználók között, erről egyáltalán nem esett szó a sajtóközleményében. Az előzetes pletykákat követően a Facebook és az Instagram anyacégeként funkcionáló Meta hétfőn bejelentette, hogy novembertől kezdve az Európai Gazdasági Térség országaiban és Svájcban reklámmentesítést kínáló előfizetést vezet be a felhasználók számára. A lehetőség más régiókban és országokban nem lesz elérhető, az EU jogszabályai kényszerítették ki az ajánlat létrehozását.
A cég szerint 2024 márciusáig egyetlen előfizetési díjjal a felhasználók összes olyan profilja reklámmentes lesz, amely megtalálható a Meta Fiókközpont felületén. Ezt követően a díj csak egy profil reklámmentesítését fedezi majd, a további profilok esetében egyenként felárat kell majd fizetni. Az alap havidíj böngészőn keresztüli kártyás fizetés esetén 9,99 euró lesz, míg a számlát az App Store-on vagy Play Áruházon keresztül kiegyenlítőknek 12,99 eurót kell fizetniük, mivel a Meta ráterheli a vevőkre az Apple és a Google in-app vásárlásokból származó jutalékát. Márciustól kezdve a további fiókok reklámmentessé tétele további 6 euróba vagy 8 euróba kerül majd, fizetési módtól függően.

AKTUÁLIS:

Főoldal