!RENDKÍVÜLI! Pusztító földrengés volt szombat délután – Magyarország észak-keleti részéről érkeznek a bejelentések - megérkeztek a felkavaró videók!


Megremegett szombat reggel a föld Romániában, a havasalföldi Buzău megyében – adta hírül a Maszol. A 136,4 kilométeres mélységű földrengés október 21.-én szombat reggel történt, és 3,3-as erősségű volt. Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Magyarországon is volt földrengés a hónapban.
Október 9-én Borsod-Abaúj-Zemplén-szerte földmozgást éreztek a helyiek, elárasztották az ezzel kapcsolatos posztok a közösségi oldalakat. Sárospatakról, Sátoraljaújhelyből és a Bodrogközből is többen jelezték, hogy megmozdult a szekrény, a csillár és volt aki alatt az ágy, vagy a forgószék is imbolygott. A hírportál rámutatott: október eleje óta már 21 földrengés volt Romániában, a Richter-skála szerinti 2 és 3,5 közötti erősséggel. Az idei legerősebb tektonikus mozgás, a Richter-skála szerinti 5,7-es erősséggel, február 14-én történt Gorj megyében, 6,3 kilométeres mélységben. legutóbb 5,2-es erősségű földrengés volt Románia nyugati részén.
címlapkép:illusztráció! Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal