MOST KAPTUK! RENDKÍVÜLI dolog rázta meg Budapestet ma este! Zajlik a kiürítés a XII. kerületben: Legkevesebb négyezer ember komoly veszélyben! - RÉSZLETEK:


RENDKÍVÜLI dolog rázta meg ma Budapestet: Egy II. világháborús bomba hatástalanítása miatt kiürítik és lezárták a főváros XII. kerületének egy részét. Az akció 4000 embert érint. Mint írtuk, lezárták Budapesten a XII. kerület egy részét egy II. világháborús betonromboló gránát hatástalanítása miatt pénteken. A XII. kerületi Kiss János altábornagy utca egyik társasházának kertjében földmunkák során került elő egy 203 milliméteres, szovjet gyártmányú betonromboló gránát.
A II. világháborús eredetű robbanótest biztonságos állapotfelméréséhez, illetve mozgatásához a rendőrség már pénteken kora reggel mintegy 250 méter sugarú körben lezárta az érintett területet, a lakásokat, közintézményeket, munkahelyeket, oktatási intézményeket, reggel nyolcig el kellett hagyni. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tájékoztatása szerint a lezárás és kiürítés érinti a teljes Beethoven utcát, a Hertelendy utcát, a Kléh István utcát, a Szoboszlai utcát és az Ugocsa utcát. A lezárás érinti továbbá az Alkotás utca 31-47. közötti épületeket, a Böszörményi út 30-32. szám D. épületet, a Böszörményi út 16-28., a Brassai Sámuel utca 3-5., a Dolgos utca. 1-19., a Királyhágó utca 10-18., a Kiss János altábornagy utca 22-42. és 19-39., a Márvány utca 36-50. és 27-29., a Nagy Jenő utca 2-6., valamint a Tartsay Vilmos utca 14-30. és 1-21 c. közötti ingatlanokat. - Blikk.hu

AKTUÁLIS:

Főoldal