MOST kaptuk a drámai hírt: Gyilkosság történt Deutsch Tamás családjában: - RÉSZLETEK:


A Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő apósának meggyilkolása miatt indult büntetőeljárás most a tanúk meghallgatásához ért a Fővárosi Törvényszéken kedden. A Csepel egykori labdarúgóját, Lazsányi Lászlót elszámolási vita során halálra késelő férfi otthonából érkezett a tárgyalóterembe. B. István inkább jómódú vállalkozó benyomását keltette, mintsem egy gyilkosét, aki még a lakbérét is képtelen volt kifizetni néhány éve – írja a Blikk. B. István bocsánatot kért a családtól, majd elmondta, hogy tehetős ember volt, sokat utazott, búvárkodott. 16 CBA üzletet üzemeltetett, három cégben, de két magánszemély és egy ügyvéd elvette őket csalással, majd egy magánszemély megszerezte a magánvagyonát is csalással.
A vagyon elvesztése után pizzafutárként, ételkihordóként, zöldségesként, ingatlanosként is dolgozott, hogy eltarthassa magát. B. István 2020. május 18-tól Lazsányi Nánási utcai vendégházának egyik lakásában lakott. 2021 júniusa után nem fizette a lakás használati díját, ezért a tulajdonos novemberig legalább 6 alkalommal felszólította őt arra, hogy szállítsa el onnan a személyes tárgyait. Fel is jelentették egymást. Egyik nap arra mentem haza, hogy szétverték a lakást. Az ajtómat egy másik zárral szerelték vissza, így oda nem tudtam bejutni. Késsel nyitottam ki, bentről a bútoraim is eltűntek. Hívtam a rendőrséget, akik megállapították, hogy jogsértés történt velem szemben. Bementem velük kihallgatásra, de mire hazaértem, ismét be volt zárva az ajtót, ezért újra feltörtem. – mesélte B. István. 2021. december 3-án a késő délutáni órákban megjelent az ingatlannál, ahol tettlegességig fajuló szóváltás alakult ki kettejük között.
B. István a vád szerint előbb állon ütötte, majd a nála lévő vadászkéssel több helyen meg is szúrta a kezeivel védekezni próbáló férfit, aki az elszenvedett sérülések következtében még a helyszínen életét vesztette. Ismét szeretnék bocsánatot kérni, hosszú időnek kellett eltelnie, mire megértettem, hogy mi történt, hogy meghalt egy ember. Én nem akartam őt bántani, pláne nem megölni. A kést azért nem tettem le, mert egyszerűen nem jutott eszembe abban a lelki állapotban. Amikor Lazsányi úr a laptopomat, az egyedüli megélhetésemet biztosító eszközt támadta, csak az volt a fontos, hogy megvédjem az egyetlen bevételi forrásomat és hogy távol tartsam magamtól. Őszintén sajnálom, hogy a vitánk így ért véget, nem papírra vetett megállapodással vagy a bíróságon. Ha lehetne, szeretném meg nem történtté tenni. Inkább élnék hajléktalanként, csak hogy Lazsányi úr is élhessen – tette hozzá. A férfi a mentők kiérkezésig egyáltalán nem ment oda az áldozatához, nem segített neki. Állítása szerint nem gondolta, hogy ilyen nagy a baj. Egyik vallomásában önvédelemre hivatkozott, az is kiderült, hogy 1,8 millió forintja volt tartalékban, amiből bőven ki tudta volna fizetni a tartozását, mégsem tette meg. Címlapfotó: Illusztráció. - Blikk.hu/Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal