FIGYELEM! BEJELENTETTÉK! BRUTÁLIS VÁLTOZÁS! Ha vérvételre, vizeletvizsgálatra, laborvizsgálatra mész legközelebb, erről jobb, ha tudsz!


RENDKÍVÜLI HÍR – Korlátozások jönnek a magyar egészségügyben, aminek rengetegen nem örülnek majd: - Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő szerint korlátozásokat vezetnek be a háziorvosok által kérhető laborvizsgálatok terén a takarékosság érdekében. A Pest megyei háziorvosoknak küldött levél alapján korlátozásokat vezetnek be a laborvizsgálatok terén. A jövőben a háziorvosok csak legfeljebb 15 laborparamétert kérhetnek egy-egy alkalommal, és sürgős laborkérést csak részletes indoklás mellett tehetnek.
Az indokoltságot a laborszolgáltató orvosigazgatója fogja elbírálni az adatok alapján. Az anyagi okok miatt szükségessé váltak ezek a korlátozások, mivel a jelenlegi gyakorlat veszteséges, és az energiaárak és az infláció növekedése tovább növelte a laborszolgáltatás költségeit. A korlátozások országos szinten jelentős hatást gyakorolnak az egészségügyi ellátórendszerre, és a sürgősségi ellátást tovább terhelik. A helyzet valószínűleg arra készteti a háziorvosokat, hogy inkább az orvosi ügyeletet vegyék igénybe, ami további ellátási problémákat okozhat. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal