Ennyi hó lesz idén decembertől februárig Európában – íme a részletes, hosszú távú előrejelzés


A téli sportok rajongói, a fehér karácsony reményében élők, a téli divat trendjei iránt érdeklődők, és nem utolsósorban azok, akik a visszafordíthatatlan környezeti károk miatt aggódnak a Föld sorsáért, már most kíváncsiak lehetnek arra, mennyi hó fog esni idén. Íme a szakértők részletes előrejelzése:
Tekintettel arra, hogy az idei, 2023-as év már januártól kezdve sorozatos hőmérsékleti rekordokat döntött meg itthon és világszerte is, jogosan merül fel a kérdés már az ősz beköszöntével, hogy vajon a télünk is olyan lesz-e, mint a nyarunk volt, vagy számíthatunk-e némi, már-már nosztalgikusnak nevezhető hóesésre is?Téli időjárás: Sokan kíváncsiak, hogy milyen lesz a tél, lesz-e hó, és ha igen, mennyi. A szakértők megosztották velünk az előrejelzésüket, amelyből kiderül, hogy nem várható túl sok havazás. December: Ebben a hónapban csak az északi területeken számíthatunk jelentősebb hómennyiségre, mivel egy délnyugati áramlás hatására melegedni fog az idő Európa nagy részén.
Január: Ez a hónap már több havat hoz majd Közép-Európában, bár nem lesz nagyon erős és sok a havazás. Franciaország keleti részétől egészen Közép-Olaszországig, valamint a Balkán-félszigeten is várható némi fehér lepel. Hazánkban is hull majd a hó, de nem annyi, mint Ausztria hegyvidékén. Február: Ebben a hónapban még szélesebb körben lesz havazás Európában, de gyengébb és ritkább lesz, mint januárban. Hazánkban és a környező országokban kevesebb hó várható, mint az előző hónapban. Franciaország nyugati része és Dél-Spanyolország marad majd hómentes. A legtöbb havat Svájc és Norvégia déli része kapja majd.

AKTUÁLIS:

Főoldal