GYÁSZOLUNK! 🖤🕯 A 3 éves Ivett nem akarta levenni a kabátját az óvodában, ezért az óvónő lelökte a lépcsőről. Nyugodj békében angyalka 🖤 - RÉSZLETEK:


A 3 éves kislány nem akarta levenni a kabátját az óvodában, ezért az óvónő lelökte a lépcsőről. A mosoly örökre eltűnt a kislány arcáról… Mivel a gyerekek gyakran hajlamosak nem szót fogadni és ellenszegülni a felnőttek akaratának, előfordul, hogy verbális vagy nonverbális fenyítésben részesülnek. Ennek súlyos következményei lehetnek a gyermek mentális, fizikális és lelki egészségére nézve. Ezt megelőzve nagyon fontos, hogy mindig körültekintőek legyünk azzal kapcsolatban, mire tanítjuk a gyermekeinket, és hogy ki veszi körbe őket.
A következő történet egy 3 éves kislányról szól, aki egy óvodai alkalmazott áldozta lett, csupán azért, mert nem akarta levenni a kabátját. Egy 3 éves kislány tragikus halála: Ivett egy életvidám kislány volt, akit a családja és a barátai is nagyon szerettek. Állandóan pozitív energia vette körbe és életet vitt mindenhová, ahol csak járt. Mindenki odáig volt vibráló személyiségéért és angyali mosolyáért. Senki nem gondolta volna, hogy nem sokáig fog már élni. Egy októberi napon Ivett édesanyja hívást kapott az óvodából, amely örökre megváltoztatta az életét. Arról tudatták, hogy a kislánya nemrég balesetet szenvedett. Az anya azonnal odasietett a munkahelyéről és lányát a közeli kórházba szállította. Két nappal később Autumn elhagyta a földi világot. Amikor a rendőrség nyomozni kezdett, Rochelle Lynn Sapp, az óvónő, aki felügyelt érte, elmondta, hogy Ivett leesett a lépcsőn. Néhány nappal a kikérdezés után Rochelle bevallotta, hogy ő lökte el a kislányt, mivel az nem akarta levenni a kabátját.
Bár Rochelle megkapta méltó büntetését, ez soha nem fogja enyhíteni a szülők bánatát és az űrt, amelyet Ivett maga után hagyott. Hogyan védheted meg gyermekedet az erőszak ellen Mindig figyeld meg alaposan, hogy a gyermeked kik veszik körbe és tedd meg a megfelelő intézkedéseket, ha gyanús személyt látsz a közelében. Sok gyerek hallgatja el, ha valaki erőszakoskodik vele, mert attól tart, hogy szégyenben marad a szülei előtt, hiszen úgy gondolhatja, hogy ő felelős azért, mert erőszak áldozata lett. Mondd el a gyermekednek, hogy nem ő a hibás, ha erőszakosan viselkednek vele és te mellette állsz. Tanítsd meg a gyermekednek, hogy a teste bizonyos részeihez soha nem nyúlhatnak mások és joga van nemet mondani bárkinek, anélkül, hogy szégyellnie kellene magát. Kérd meg, hogy ha ilyet tapasztal, mindig szóljon neked. Figyeld meg a gyermeked viselkedését és fizikai megjelenését. Ha bármilyen indokolatlan változást fedezel fel a magatartásában és/vagy a testén, légy gyanakvó. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal