❗NYUGDÍJASOK FIGYELEM!❗ Közzétették a FRISS számokat! Mutatjuk, mekkora korrekcióra számíthatnak a nyugdíjasok novembertől! Lesz ám meglepetés!


Mutatjuk, mekkora korrekcióra számíthatnak a nyugdíjasok: - Jó esetben 3,6 tized százalékos, a legrosszabb forgatókönyv szerint 2,4 tized százalékos nyugdíjemelésre számíthatnak a nyugdíjasok novembertől – jelentette ki híradónknak Farkas András, nyugdíjszakértő. A Nyugdíjas Parlament elnöke viszont legalább 4 százalékos emelést vár a kormánytól. Az emelés mértékéről napokon belül dönthet a kormány, a hivatalos adatot az október 5. és 20. között megjelenő kormányrendelet tartalmazza majd. Az ATV Híradójának riportja:
Múlt hét szerdán jelentette be Gulyás Gergely, hogy novemberben emelkednek a nyugdíjak. A nyugdíjkorrekcióra azért van szükség, mert az augusztusi inflációs adat egyértelművé tette, hogy az éves átlagos infláció mértéke idén magasabb lesz, mint a korábban várt tizenöt százalék. A kormány legutóbb 17,7 százalékra prognosztizálta az idei infláció mértékét, s mivel a nyugdíjas infláció másfél százalékkal magasabb volt minden hónapban, mint az általános pénzromlási ütem, így az éves nyugdíjas infláció mértéke 19 százalék körülire várható. „Legjobb esetben körülbelül 3,6 százalékos nyugdíjemelésre számíthatnak az érintettek, a legrosszabb esetben pedig 2,4 százalékra” – magyarázta Farkas András nyugdíjszakértő. Az átlagnyugdíj Magyarországon 208 500 forint. Ez 2,4 százalékos emelés mellett, ötezer forinttal, 213 500 forintra, 3,6 százalékos emelés mellett hétezerötszáz forinttal, 216 000 forintra emelné meg az átlagos havi nyugdíjat. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal