MOST ÉRKEZETT: Orbán Viktor bejelentette a rendkívüli 15 pontos tervét, ami MINDEN magyart érint!! - RÉSZLETEK:


Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, gyakran hangsúlyozza a gazdasági és energetikai fejlesztések fontosságát az ország jövője szempontjából. A Paks II. atomerőmű-beruházásról szóló hírek az energiaszektorban történő változásokra és a hosszú távú energiaellátás biztosítására utalnak. Paks II. az eredeti Paks atomerőmű bővítése, amely a magyarországi áramtermelés fontos részét képezi. A projekt célja az energiaszükséglet kielégítése, a gazdaság energiafüggetlenségének növelése és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése, amely hozzájárul a környezetvédelemhez.
Azonban az ilyen nagyberuházások hosszú távú tervezést és jelentős költségvetést igényelnek, és a beruházás tervei idővel változhatnak az aktuális gazdasági és politikai környezet függvényében. Ahogy arról a Blikk is beszámolt, hogy miközben a baloldal is megtartotta az első SzázSzó találkozóját a Margit-szigeten, szombaton a kormány emberei és a vele szimpatizáló közéleti szereplők is megtartották a hagyományos éves kötcsei pikniket (a Kötcséről készült cikkeinket, videóinkat itt találja meg). Ezen Orbán Viktor elmondta, hogy 2034-ig tervezi a saját kormányzását, ám most újabb részletek szivárogtak ki a politikai terveiről. Orbán kijelentette, „nagyok, erősek és gazdagok akarunk lenni”, és szeretné, ha a világ tisztelné Magyarországot.
Ennek elérésére rögtön egy 15 pontos tervvel állt elő a hallgatói számára. Szerinte olyan lépésekre van szükség, minta demográfiai fordulat elérése, munkaalapú gazdaság létrehozása, hitelfelvételek helyett hitelezővé és modern ipari nemzetté kell válni, magyar vállalkozóknak külföldön is be kell fektetni, a profitot pedig haza kell hozni, hadseregfejlesztés, digitális állampolgárság bevezetése, energetikai önellátás, ennek része, hogy Paks orosz helyett francia üzemanyaggal menjen. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal