MOST ÉRKEZETT! DRÁMA a Kossuth téri tüntetésen – Volt ám riadalom, sokan elfutottak! ÉLŐBEN a HELYSZÍNRŐL:


Nem csitul a pedagógusok tiltakozása. A tanévkezdés napjára Országos Közös Akarat (OKA) néven összefogó több tucat szervezet tartott felkészítő demonstrációt péntek délután a Parlament előtt. Néhány diák petárdákkal próbálta felhívni a figyelmet a tüntetésre, ami riadalmat keltett a tömegben és futni kezdtek az emberek a hirtelen ijedtségtől, de ennél "komolyabb" attrocítás szerencsére nem történt. Mutatjuk a részleteket:
Ezzel készülnek a diákok, pedagógusok, szülők és civil szervezetek, érdekvédők a következő nagy tüntetéshullámra. Szeptember 1-jét, az iskolakezdés napját a szervezők a Kossuth téren ma délután nagy tüntetéssel nyitották. Az Országos Tanévnyitóként meghirdetett rendezvény előkészíti az őszre ígért tüntetéshullámot. Ez egy szeptember 15-re, a demokrácia nemzetközi napjára meghirdetett, nagy, budapesti demonstrációval kezdődik, majd szeptember 22-én egy országos, több városban zajló tüntetéssorozattal folytatódik.
Az OKA – és a fő szervezők, az Egységes Diákfront, a Civil Bázis és a PDSZ – a szeptember elsejei felkészítő demonstráción alternatív parlamenti ülést is tart. Céljuk, hogy a képzeletbeli parlamenti patkóba beülők – civilek, szakszervezetek, iskolák és szakemberek – megmutassák, hogyan képzelik el a demokráciát, a valós párbeszédet például az oktatásügyről. - Blikk.hu

AKTUÁLIS:

Főoldal