Megrendítő! Ebben a pillanatban érkezett! Hiába minden... Szívszorító hír jött Reviczky Gáborról


A rákkal küzdő Reviczky Gábor nemrégiben még büszkén mesélt arról, hogy súlyos betegsége ellenére nagyon jól viseli a kezeléseket, sőt, egyedül jár a kórházba, ahonnan maga vezet haza a kemoterápia után, majd megy dolgozni.Most azonban aggasztó fejleményről számolt be az ATV Húzós podcastjében, ahol elárulta, romlott az állapota: ötszörös csontáttéte mellett nyirokmirigyrákkal küzd, a színházi munkára pedig jelenleg alkalmatlan, mert nagyon hamar elfárad. – írja a Blikk. A Kossuth-díjas színművész az év elején vallott először a Blikknek arról, hogy súlyos betegséggel kell szembenéznie: prosztatarákot diagnosztizáltak nála. Reviczky Gábor hősiesen nézett szembe a kórral, és mindig arról beszélt, hogy igyekszik a lehető legpozitívabban hozzáállni a betegségéhez.
Egyedül járt a kemoterápiás kezelésekre, majd autóba ült és hazavezetett.– Kétféle szert is kapok: az egyik maga a kemo, másik pedig egy nyugtató, erősítő vitaminos keverék. Van, akit egy-egy kezelés utána a mosdóba is ki kell kísérni, annyira legyengül, de mivel én nem a legerősebb terápiát kapom, ezért egyedül érkezem autóval, és ha végzek, minden gond nélkül haza is vezetek – mesélte nemrég a színművész. Reviczky Gábor most az e heti Húzós Rónai Egonnal podcast vendége volt – ami pénteken élesedik az ATV YouTube-csatornáján –, ahol arról vallott, hogy immár nehezebben viseli a betegséget és a kezeléseket.– Színházra most nem vagyok alkalmas. Most legalábbis nem. Forgatok, és ott is elfáradok, de a forgatás tartja bennem a lelket, illetve az, amikor felvétel van, mert akkor semmit nem érzek, de utána elfáradok. Nagyon hamar elfáradok, de hát ez valószínűleg a kemótól van, és remélem, hogy ennek most már vége lesz – mondta a műsorban Reviczky Gábor, aki azt is elmesélte, hogy mielőtt kiderült a betegsége, már évek óta benne lappangott a súlyos kór. – Nem tudatosult, hogy ilyen súlyos betegségem van. Mondták, hogy tele vagyok ráksejttel, a biopszián egyetlen egy ép sejtet sem találtak, úgyhogy onnan mindent ki kellett vagdosni. Az orvos elárulta, hogy ez nem egy friss dolog, hanem 5-10 éves. Ez pedig azt jelenti, hogy nekem már tíz éve rákom van, de én semmit nem vettem észre, csak egyik napról a másikra elzáródott a húgycsövem.
Bedurrant ez a dolog, nem voltak előjelei – emlékezett vissza a műsorban Reviczky, aki nem győzi hangsúlyozni, hogy negyvenéves kor felett a férfiaknak ajánlott a prosztataszűrés. A színművész elárulta, eleinte azért hangsúlyozta, hogy nem akar kemoterápiát, mert a cson-izotópiás vizsgálaton még úgy tudta, nincs áttét. A PET CT-n azonban kiderült, hogy nagyobb a baj, mint gondolta. – Kiderült, hogy a csontban ötszörös áttét van, továbbá van még egy nyakmirigyrákom is. Ez már egy szövődmény, és nem ugyanaz a ráksejt, mint ami a prosztatában volt, hanem tovább fejlődhetett. Emiatt pedig persze, hogy bevállalom a kemót, mert a legszörnyűbb halál a csontrákos halál, amikor üvöltve halnak meg a betegek a fájdalomtól – mondta a műsorban, hozzátéve: továbbra is igyekszik pozitívan hozzáállni a betegségéhez. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal