ITT a várlatlan hír! Lesz ám meglepetés! VÁLTOZÁS! Az ősszel esedékes nyugdíjkorrekcióról van szó! OLYAT jelentett be Orbán Viktor, amit a magyar nyugdíjasok el sem hisznek:



Most érkezett a hír a Szeptemberi nyugdíjakról, és az Októberi kiegészítésről! – Jön a nyugdíjkorrekció, 51 ezer forintot kapnak a nyugdíjasok! – Az előrejelzés szerint a 17,5 százalékot is meghaladhatja a pénzromlás üteme ebben az évben. Ez alapján korrekció járhat a nyugdíjasoknak. Ha így lesz, egy átlagos nyugdíjas 51 ezer forinttal többre számíthatnak novemberben az RTL szerint. A Nyugdíjas Parlament elnöke viszont a nyugdíjasok koldusbotra jutásától tart, ha a kormány csak 3,5 százalékos nyugdíjemelést ad. Azt mondja, hogy az infláció elszabadult, és az idén 18 százalék felett lesz. ez egy átlagos nyugdíj esetében havonta 7 ezer forint körüli pluszt jelentene. Szerinte a kormány trükközik a számokkal, és nem veszi figyelembe a valós áremelkedést.
Mint mondja, a nyugdíjemeléshez nem a decemberi inflációt kell nézni, hanem a január és az augusztus közöttit. "A kormány nem ezt fogja mondani, hanem azt, hogy mennyi a december havi infláció a tavalyihoz képest, csakhogy annak a mutatónak nincs köze a nyugdíjszámításhoz" - említette a szakember. Videót itt tekintheted meg:

AKTUÁLIS:

Főoldal