VÉGRE!!! Több millió magyar nyugdíjas várt ERRE az egy számra! Érkezik a visszamenőleges emelés! Hatalmas pénzt kapnak a nyugdíjasok. - RÉSZLETEK:


Legalább két és fél százalékkal magasabb inflációt vár a kormány idén, mint amennyivel eddig számoltak. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Tranzit Fesztiválon ismertette a friss előrejelzést, ami szerint a 17,5 százalékot is meghaladhatja a pénzromlás üteme ebben az évben. Ez alapján korrekció járhat a nyugdíjasoknak, mert év elején csak 15 százalékos emelést kaptak. Ha így lesz, egy átlagos nyugdíjas 51 ezer forinttal többre számíthat novemberben, a visszamenőleges korrekció miatt.
Jelenleg úgy tűnik, hogy akár még a 15%-os inflációs célkitűzés is megalapozott lehet. Ha valamivel efölött lesz, akkor pontos elszámolással tartozunk a nyugdíjasoknak – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter június végén. A törvény szerint novemberben jár korrekció a nyugdíjasoknak, ha magasabb az infláció a tervezettnél. A Nyugdíjas Szervezetek Érdekegyeztető Tanácsa viszont már a múlt hónapban visszamenőleges emelést követelt, miután kiderült, hogy a vártnál lassabban csökken az infláció. Az, hogy ilyen hosszú ideig a nyugdíjasok hiteleznek a kormánynak, nem fogadható el. Különösen a legalacsonyabb ellátást kapóknál okoz ez nagy problémát, akiknek semmi tartalékuk nincsen és egyik hónapról a másikra élnek – mondta a Híradónak Juhász László, a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának alapít elnöke. A nyugdíjas szervezetek viszont ennél többre számítanak.
Jelenleg havi 186 ezer forint a mediánnyugdíj – a jogosultak fele ennél többet, a másik fele pedig kevesebbet kap. Ez havi 4600 forinttal nőne két és fél százalékos emelés esetén. Novemberben januárig visszamenőleg érkezne az emelés, a 11 havi egyszerre, összesen 51 ezer forint. A nyugdíjas szervezetek viszont ennél többre számítanak, mert a törvény szerint a nyugdíjas inflációhoz kell igazítani az emelést, ha az magasabb a pénzromlás átlagos üteménél. Az év végi nyugdíjas infláció 19% közelébe várható – tette hozzá a szervezet elnöke. A törvényben garantált nyugdíjkorrekció akár 200 milliárd forint költségvetési többletkiadást jelenthet. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal