Ritkán posztolok, de amit ez a Down-szindrómás fiú tegnap tett, arról beszél a fél ország!!! EZT tudja meg hát mindenki... Még most is levagyunk döbbenve a történtektől!Két lány fuldokolni kezdett a Balatonon Ez a Down-szindrómás fiú OLYAT tett ekkor, amitől elállt az emberek szava...! Még most is levagyunk döbbenve a történtektől! Valerio Katoya az interneten pár nap alatt hős lett. Ez a fiú a betegsége ellenére két lányt mentett meg a biztos haláltól! Valerio Down-szindrómával született. A szülők ennek ellenére mégis megtartották a fiút. Amikor Katoya betöltötte a 3. életévét, szülei beíratták úszásoktatásra. Valerio sikeres lett ezen területen – ezáltal izmai erősödtek, akaratereje és állóképessége is fejlődött. Ennek köszönhető, hogy a fiú részt vehetett az Olimpiai játékokon! Valerio úszótudása kapóra jött a Balaton parton is, ahol a fiú a családjával együtt nyaralt. Azon a napon erős szél fújt, aminek következtében a hullámok veszélyessé váltak. A Balaton sodrása magával ragadott egy 10 és egy 14 éves korú lány testvérpárt.
A lányok fulladoztak és egyre távolabb kerültek a parttól. Segítségért kiáltottak, Valerio és az édesapja nem tétlenkedett, apja az idősebb, a fia a fiatalabb lányt ragadta meg. A két férfi sikeresen kihúzta a lányokat a partra.
Ezt a hőstettet nem csak a lányok szülei és az internetes felhasználok díjazták, de az olasz sport miniszter is megjutalmazta őt. Megkapta a bátorságért érdemjelet, a bátor cselekedetért és az atletikusságáért. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal