MOST ÉRKEZETT: Teljesen ÚJ adót vezetnek be Magyarországon! ENNEK rengetegen nem örülnek majd! - RÉSZLETEK:


Új adót vezetnek be Magyarországon, aminek rengetegen nem örülnek majd! Nemcsak a fuvarozási és logisztikai szektorban lévő munkaerőhiány okoz fejtörést, hanem további terhek is nehezednek rájuk. Az októbertől tervezett útdíjemelés 17 százalékos növekedést jelent, ami már önmagában is jelentős költségnövekedést jelent a cégek számára. Ezen kívül a januártól életbe lépő környezetvédelmi díj és a gázolaj jövedéki adójának emelése is komoly terhet ró a szektorra, ami miatt a fuvarcégek kénytelenek lesznek az áraikat növelni.
Az emelkedő üzemanyagárak, útdíjak és egyéb terhek összességében azt eredményezik, hogy a fuvarozási költségek jelentős mértékben növekednek. Ezt a költségnövekedést a vállalatoknak valahogy be kell építeniük az áraikba. Ennek pedig az a következménye, hogy a termékek és szolgáltatások árai is emelkedhetnek, ami a fogyasztókat, azaz minket is érinti. Az emelkedő árak ugyanis nemcsak a fuvarozási ágazatot, hanem az általános inflációt is befolyásolhatják. Mindezek miatt a fuvarozási és logisztikai szektorban komoly kihívások jelentkeznek, amelyek nemcsak az üzleti szereplőket, hanem a gazdaság és a mindennapi élet számos területét is érintik. Az árak emelkedése és az általános költségnövekedés a fogyasztói kiadásokra is hatással lehet, és ezáltal befolyásolhatja a gazdasági aktivitást és a vásárlói magatartást.
A decemberi benzinárstop kivezetése után már minden magyar számára nyilvánvaló volt, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben elérkezett a vége az olcsó benzin korszakának. Különösen igaz ez arra, hogy a szomszédos országokból érkező üzemanyagvásárlások is növelik az árakat. A tavaszi hónapokban még meglehetősen tolerálható szinten maradtak a benzin és gázolaj árai. Az emelkedő üzemanyagárak most már komolyabb mértékben befolyásolhatják a benzin és gázolaj árait, és az emberek valószínűleg számolhatnak azzal, hogy a benzinár a 700 forintos szintet is elérheti. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal