MOST ÉRKEZETT: Borzasztó tragédia rázta meg az országot! Hogy történhet ilyen? Egyetlen lövéssel végzett a rendőr az ártatlan kislánnyal – RÉSZLETEK:


Egyetlen lövéssel végzett a rendőr az ártatlan kislánnyal. Egyetlenegy, a rendőrség által leadott lövés végzett egy kétéves kislánnyal egy szörnyű családi tragédia végén. Részletek: Családi rendbontás miatt hívták ki a rendőrséget, aminek következtében többórás összetűzés alakult ki egy kansasi kisvárosban. Márciusban a joplini rendőrség családi veszekedésről kapott bejelentést. Miután a járőrök a helyszínre értek, az apa, Eli Crawford a család mobil házából azonnal tüzet nyitott rájuk.
A férfi több mint 90 lövést adott le, majd visszavonult és bezárta a lakókocsi ajtaját. A hatóság végig fedezékben volt, nem lőtt vissza – írta a Metro. Miután hosszabb idő eltelt, de a család nem adott magáról életjelet, az egyik rendőr ellenőrzésképpen rálőtt a lakókocsira, de nem történt semmi. A járőrök végül a behatolás mellett döntöttek, és döbbenetükre a családot holtan találták. A későbbi helyszíni vizsgálatok kiderítették, hogy az apa lelőtte a feleségét, Taylort, majd magával is végzett. Kétéves kislányukat, Clesslynnt azonban a rendőrtiszt pisztolyából származó golyó ölte meg, véletlenül. „A vizsgálat során kiderült, hogy a kétéves Clesslynn Crawford a joplini rendőrség egyik tisztje által leadott egyetlen lövés következtében vesztette életét”.
Olvasható a kansasi nyomozó iroda kiadott sajtóközleményében. „Ez egy tragikus eset borzasztó végkifejlete egy túszhelyzetben. Őszinte részvétünket fejezzük ki az érintett családoknak és a közösségnek – közölte Sloan Rowland, a joplini rendőrség parancsnoka. További vizsgálatokig a joplini rendőrség rendes adminisztratív szabadságra helyezte a halálos lövés leadásával vádolt rendőrt. A családi túszdráma kirobbanásának okai egyelőre ismeretlenek. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal