ITT a vége!? Borul a bili! A korrupcióellenes Integritás Hatóság vizsgálódik Mészáros Lőrinc és cége körül. Döbbenet ami kiderült! - RÉSZLETEK:


A korrupcióellenes Integritás Hatóság vizsgálódik Mészáros Lőrinc körül. Döbbenet mit derítettek ki! - RÉSZLETEK: Az Integritás Hatóság figyelmét a Püspökladány–Biharkeresztes vasúti felújítási munkálatok keltették fel, mivel az R-Kord nem fizette ki több alvállalkozóját. Uniós forrásból az R-Kord Kft. és a Strabag Rail Kft. konzorciumban végzi a Püspökladány és Biharkeresztes közötti vasúti felújítási munkálatokat, azonban a beruházás körül több furcsaság is van:
Például az, hogy az R-Kord felbontotta egyik alvállalkozójával, a Vasútvill Kft.-vel a szerződését – ennek tulajdonosa Homlok Zsolt, Mészáros Lőrinc veje. Ugyanakkor több alvállalkozót nem fizettek ki, tíz-, százmilliós nagyságrendű adósságokról is szó lehet. A kivitelezést végző GSM-R néven futó vasúti informatikai fejlesztés során jártak rosszul a legtöbben. A Szabad Európa információi szerint azóta az alvállalkozók egy részét már kifizették, de többen még mindig várnak a pénzükre. Ezzel párhuzamosan a beruházások eközben jellemzően erős késésben vannak, Püspökladány és Biharkeresztes között is el kellett volna már készülnie a felújításnak, ez szúrhatott szemet az újonnan felállított korrupcióellenes testületnek is.
A lap megkeresésére azt mondták, a felújítással kapcsolatos anomáliákról „értesültek, és figyelemmel kísérik”. A közben az R-Kord létszáma az OPTEN céginformációs rendszer szerint júniusra 38 főre csökkent, miközben korábban akár 250-en is dolgozhattak a társaságnál. Több alvállalkozó arról számol be, hogy a korábban R-Kordnál dolgozó mérnökök, építésvezetők, műszaki ellenőrök továbbra is ugyanazt a munkát végzik, csak más Mészáros Lőrinchez köthető társaságok alkalmazottaiként. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal