Feldolgozhatatlan tragédia Győrben: Székrekedést diagnosztizálták a kisfiamnál, 24 óra múlva szervezhettem a temetését... RÉSZLETEK:


A tinédzser fiút, a mindössze 14 éves Mátét olyan erős hasfájással vitték kórházba, amely miatt már járni sem volt képes. Az orvosok számos vizsgálatot elvégeztek nála, hogy kiderítsék, mi lehet a probléma oka. Nem sokkal később egyszerű székrekedést állapítottak meg a fiúnál. Adtak neki némi hashajtót, majd hazaküldték, anélkül, hogy észrevették volna, Máté problémája ennél sokkal súlyosabb. Csupán 24 órával a kórházból való elengedés után a fiút édesapja holtan találta az ágyában.
A szülők elmondása szerint Máténál hasi UH-ot is végeztek, hogy kizárják a vakbélgyulladás gyanúját. “A sürgősségire vittük őt és teljes mértékben megbíztunk az orvosokban, hogy elmondják majd nekünk, mi lehet a gond. Annyira fájt neki, hogy már képtelen volt rendesen járni. UH vizsgálatot is végeztek nála, ám az semmit nem mutatott ki. Az orvosok úgy vélték, hogy csupán egy rossz székrekedésről van szó.” – mesélte a kis Máté édesapja. Sajnos az orvosok nem fedezték fel a háttérben meghúzódó egészségügyi problémát időben. Kiderült, hogy Máté-nak ketoacidózisa volt, amely a zsírsavakból keletkező ketonok miatt alakul ki és jellmezően 1-es típusú (fiatalkori) cukorbetegségben fordul elő.
“Amikor Máténak nehézlégzése volt, az orvosok azt hitték, hogy csak ideges a kórház miatt, pedig valójában a ketoacidózis miatt volt.” “Életem legszörnyűbb pillanata volt, amikor a fiamat holtan találtam az ágyában. Úgy gondolom, hogy a kisfiam még mindig élne, ha néhány egyszerű vizsgálatot még elvégeztek volna rajta.” Ha a ketoacidózisra fény derül, akkor az állapotot szépen kezelni lehet inzulin és megfelelő gyógyszerek adásával. Az állapot egyéb tünetei között szerepel a fáradtság, zavart tudatállapot, szokatlan szomjúság, szapora légzés és gyakori vizeletürítés is.

AKTUÁLIS:

Főoldal