Robbant a hír! Hivatalos! 200 ezer forint ajándékpénzt kap most, 2 héten belül utalják! RÉSZLETEK:


A babaváró hitel lehetősége sokak számára megszűnik az év végével. A támogatás összege ugyan nő 2024-től, de januártól jelentősen szűkül a jogosultak köre, szigorodnak a feltételek. Erre válaszul több bank is megemelte a kölcsönfelvételért kínált ajándékpénz összegét, ami így már jellemzően 150-200 ezer forint között mozog különösebb extra vállalás nélkül – derül ki a Bank360.hu összesítéséből. Hajráznak a bankok is az utolsó néhány hónapban, amikor még változatlan feltételek mellett vehető fel a babaváró hitel. A kormány döntése alapján 2024-től jelentősen csökkenni fog a babaváró támogatásra jogosult házaspárok köre, mivel 30 év felett csak akkor lehet majd felvenni a kamatmentes kölcsönt, ha a feleség igazolni tudja a várandósságát. 2025-től ez a lehetőség is megszűnik, és csak a 30 év alattiak folyamodhatnak támogatásért.
Akik viszont jövőre is fel tudják venni ezt a hitelt, azoknak már tízről 11 millió forintra nő a támogatás maximális összege. 200 ezer forint ajándékpénzt kap most, 2 héten belül utalják! A 2024. januárjától a babaváró hiteltől eleső, illetve annak szigorúbb feltételeit vállalni nem tudóknak vagy akaróknak öt hónapjuk maradt az igénylésük benyújtására, és a bankok az eddiginél is nagyobb kedvezményekkel, ajándékpénzzel versenyeznek az aláírásukért. Szinte minden babaváró hitelt kínáló pénzintézet jelentős jóváírási kedvezménnyel akciózik, és a szigorítás bejelentése óta többen még is emelték ennek összegét. Így a többségüknél már 150-200 ezer forint közötti összeget is kaphatnak ajándékba az igénylők úgy, hogy elég a minimális feltételeket teljesíteni a hitelfelvételhez. Kétszázezer forint két aláírásért: A jelenlegi akciók ugyan jellemzően nem év végéig szólnak, gyakran csak egy-két hónaposak, de az eddigi tapasztalatok alapján számítani lehet a meghosszabbításukra, bár erre nincs garancia. Az azonban szinte biztosra vehető, hogy a potenciális igénylők őszre sem maradnak ajándékpénzes ajánlatok nélkül, a bankok az utolsó pillanatokig, nagyjából karácsony előttig harcolni fognak az egyre inkább kapuzárási pánikba kerülő 30 év felettiek hiteleiért. A Bank360.hu hitel-összehasonlító pénzügyi portál adatai szerint a babaváró hitelt kínáló bankok most az alábbi összegű és feltételű akciókkal csábítják az ügyfeleket. A CIB Banknál 180 ezer forintos jóváírásra lehet szert tenni, amennyiben az igénylés 2023. június 1. és július 31. között megtörténik, és a bank szeptember 15-ig folyósítja is a kölcsönt. Az Erste Bank 150 000 forint kedvezményt ad, ha az igénylés 2023. június 1. után történik, illetve, ha a folyósítás már megtörtént. Ezzel az Erste Bank megemelte a kedvezmény mértékét az előző akcióhoz képest, 30 ezer forinttal. Az Erste emellett hitelkártya kedvezményt is ad azoknak, akik felveszik a babavárót és e mellé hitelkártyát is igényelnek.
A Babaváró csomaggal az első évben 10 százalékos visszatérítést adnak több bababoltnál is. A Gránit Bank 2023. július 1. és augusztus 31. közötti időszakban befogadott babaváró kölcsönigénylések esetén egy alkalommal 200 ezer forintot ír jóvá az ügyfél kölcsönszerződésében szereplő folyószámláján a babaváró kölcsön folyósítását követő hónap végéig. Feltétel emellett, hogy a kölcsön folyósításának 2023. szeptember 30-ig meg kell történnie. A K&H Banknál összesen akár 160 000 forintot is össze lehet gyűjteni, ha felvesszük a babaváró hitelt. Ennek a feltétele, hogy a maximális, 10 millió forintot vegyük fel, illetve, hogy az igénylés 2023. május 22. után történjen és már a folyósítás is megtörténjen. A MagNet Bank a 2023. december 31-ig befogadott hiteligénylésekre, legkésőbb 2024. február 29-ei folyósítás esetén 120 ezer forintot ír jóvá az igénylő számláján. Feltétel, hogy az igényelt babaváró hitel összege elérje a 8 millió forintot. Az MBH Bank akciója 2023. július 1-től érvényes. A legkésőbb 2023. szeptember 30-ig hiánytalanul befogadott kölcsönkérelem alapján, legalább 9 000 000 forint kölcsönösszeg esetén a jogosult ügyfelek részére 150 000 forint egyösszegű jóváírást ad. Az előző akcióhoz képest 20 ezer forinttal többet írnak jó az igénylő számláján. A Raiffeisen Banknál a babaváró hitelt igénylő párok 140 000 forint jóváírást kaphatnak a 2023. július 1. és 2023. szeptember 30. között igényelt babaváró hitelek után. A folyósításnak legkésőbb 2023. november 30-ig meg kell történnie. A Raiffeisen emellett azoknak, akik 2023. június 12. és augusztus 31. között regisztrálnak, és online igénylik a babaváró hitelt, 20 ezer forint értékben IKEA kártyát is ad. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal