Megjött! Elérte Magyarországot a gigavihar jégesővel! Brutális jégeső tarolt! - Menekültek a környéken lakók: - Ilyen durva jégesőt még nem láttunk! (Videó!)



Ilyen durva jégesőt még nem láttunk! Sajnos azt nem tudjuk, hogy hol is történt ez a felvétel, de az biztos, hogy hatalmas pusztítást végzett! Az agyam eldobom, ilyen durva jégesőt még nem láttunk! (lentebb görgetve látható a felvétel!) MAGYARORSZÁGON IS KIADTÁK AZ ELŐREJELZÉST! Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.07.20. csütörtök éjfélig. ZIVATAROK, HEVES ZIVATAROK: A mai nap folyamán több hullámban várható zivatarok, heves zivatarok kialakulása. A cellákat általában viharos széllökések (60-80 km/h), intenzív csapadékhullás, valamint jégeső (~1-2 cm) kísérheti. Heves zivatarok kialakulására elsősorban a késő délutáni, esti óráktól a délnyugati (itt nagyobb eséllyel várható zivatarrendszer is), valamint az északkeleti területeken van esély.
A heves zivatarokhoz erősen viharos, akár károkozó szélroham (>90 km/h), felhőszakadás (20-30 mm) és nagyméretű jég (> 3-4 cm, nagyobb jégátmérő északkeleten valószínűsíthető) is társulhat. A zivatartevékenység különösen a déli országrészben az éjszakai órákban is folytatódhat. Csütörtök napközben már jellemzően sokkal kisebb számosságban kell zivatarokra számítani az északkeleti, illetve nyugati tájakon, ezek környezetében azonban lokálisan még előfordulhatnak heves kísérőjelenségek. FIGYELEM! A heves időjárási jelenségek potenciális területi kiterjedése miatt ma a délnyugati országrészben akár a piros fokozat is kiadásra kerülhet. MAGAS KÖZÉPHŐMÉRSÉKLET:  Ma még az északkeleti országrész kivételével nagy területen alakulhat 25, 26 fok közelében a napi középhőmérséklet értéke. Csütörtöktől mérséklődik a meleg, főként már csak a Dél-Alföldön kell 25 fok feletti középhőmérsékletre számítani. A viharról egy döbbenetes videó is készült.

AKTUÁLIS:

Főoldal