Itt a bejelentés: Jöhet a 14. havi nyugdíj! Ennyi lesz a kiegészített összeg!


Itt a bejelentés: Jöhet a 14. havi nyugdíj! Ennyi lesz a kiegészített összeg! Külföldi minta alapján itthon bevezethetik a 14 havi nyugdíjat, ami átlagosan 120 ezer forint lehet! A lengyel elnök pénteken írta alá a törvényt a 14. havi nyugdíj állandóvá tételéről Lengyelországban. Ez a hír a magyar nyugdíjasok fülét is megütötte, és szorgalmazzák ezen jogszabály bevezetését Magyarországon is. Ahogy azt korábban megírtuk, július 7-én hagyták jóvá az új lengyel jogszabályt, amely szerint a 14. havi nyugdíj azon lengyel állampolgárokat illeti meg, akiknek havi nyugdíja, bruttó 2900 zlotyinál, vagyis 248 ezer forintnál alacsonyabb.
Az ATV információi szerint a magyar Nyugdíjas Parlament elnöke bízik abban, hogy ezt a jogszabályt Magyarországon is minél előbb bevezetik. Karácsony Mihály, a Nyugdíjas Parlament elnöke úgy fogalmazott, Magyarországon egy nyugdíjas éves keresete 2,7 millió forint, ennyit kap egy átlagnyugdíjas. A kormány a GDP 8 százalékát fordítja nyugdíjra, ezt kellene növelni. A megkérdezett nyugdíjasok elmondása szerint a legtöbb pénzük gyógyszerre megy el, ételt sem nagyon tudnak már venni, hiszen alig jönnek ki a havi keretükből, ruhára pedig már egyáltalán nem költenek. Kiemelték, nagyjából 450 ezer embernek kevesebb, mint havi 120 ezer forintból kell gazdálkodnia.
A lengyelek lépése bizonyítja, Magyarországon válság van. Csak a magyaroknak kell szembenézniük áremelésekkel, megszorításokkal, adóemelésekkel – mondta Gy. Németh Erzsébet, a DK szociális és nyugdíjügyi árnyékminisztere. Hozzátette, hogy más országokban azért valósulhat meg a nyugdíjemelés, mert náluk egy számjegyű az infláció, míg nálunk kettő.Az árnyékminiszter szerint szociáldemokrata fordulatra lenne szükség ahhoz, hogy emelkedhessenek a nyugdíjak. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal