FONTOS! Rendkívüli figyelmeztetést adott ki a Magyar Posta minden állampolgárnak, aki valaha használta a posta szolgáltatásait! Nagy baj történik ezekben a percekben is! Figyelmeztetik a magyar lakosságot:


A Magyar Posta bejelentette, hogy az utóbbi időszakban ismét megnövekedett a visszaélések száma, amelyek során jogosulatlanul használják fel a vállalat védjegyeit és arculati elemeit a lakosság megtévesztésére. Ezek általában hamis e-mailekben, SMS-ekben vagy telefonhívásokban jelentkeznek, amelyekben csomag átvételét, nem létező nyereményjátékot, promóciót vagy jótékonysági akciót említenek, és kérik a cím egyeztetését vagy díjak, adományok kifizetését. Előfordulhat, hogy a csalók a lakosság által feladott hirdetésekre reagálnak apróhirdetési portálokon, és a Magyar Posta EMS szolgáltatásának nevével visszaélve kérnek adatokat és pénzt biztosítási, feladási vagy megbízási díjra hivatkozva.
Fontos tudni, hogy a hamis e-mailekben, SMS-ekben vagy más kommunikációs formákban található linkekre kattintva az adathalászok célja az érzékeny személyes adatok, például bankszámla-információk, jelszavak vagy hitelkártya-adatok megszerzése. A hamis weboldalak általában megtévesztően hasonlítanak az eredeti vállalatok vagy szolgáltatók oldalaira, így a felhasználó könnyen becsaphatóvá válik. A link megnyitásával rosszindulatú szoftverek is települhetnek az eszközre, amelyek lehetővé teszik a csalóknak a személyes adatokhoz való hozzáférést vagy akár a rendszer megbénítását.Ezért fontos, hogy mindig legyünk óvatosak és körültekintőek az ilyen üzenetekkel kapcsolatban. Ha valamilyen gyanús vagy kétséges üzenetet kapunk, amely arra kéri, hogy kattintsunk egy linkre vagy adjunk meg személyes információkat, javasolt közvetlenül ellenőrizni az adott szolgáltató vagy vállalat hivatalos weboldalán vagy ügyfélszolgálatán, hogy valóban tőlük érkezett-e az üzenet, mielőtt bármilyen lépést tennénk. Továbbá, fontos, hogy rendszeresen frissítsük az eszközeinken futó biztonsági programokat és operációs rendszereket, valamint gondoskodjunk megbízható vírusvédelmi szoftver telepítéséről. Ez nagyon fontos és érdemes megfogadni ezeket az óvintézkedéseket. Amint említették, mindig ellenőrizzük az e-mail vagy SMS feladóját, és vegyük figyelembe, hogy a Magyar Posta hivatalos kommunikációja nem érkezik külföldi telefonszámokról vagy “.com” végződésű e-mailcímekről.
Ha gyanús vagy kétséges üzenetet kapunk, ne kattintsunk a benne szereplő hivatkozásokra, és ne adjunk meg személyes adatokat. Ehelyett közvetlenül ellenőrizzük a Magyar Posta hivatalos weboldalát vagy ügyfélszolgálatát, hogy valóban tőlük érkezett-e az üzenet. Ezzel megelőzhetjük, hogy személyes adataink illetéktelen kezekbe kerüljenek, és megóvjuk magunkat az adathalászattól. Köszönjük, hogy megosztotta ezeket a figyelmeztetéseket. Nagyon fontos tudni, hogy mire kell odafigyelni az adathalászat és a csalások elkerülése érdekében. Az ismeretlen feladó, a gyanús vagy rosszul megfogalmazott üzenetek, a helyesírási hibák vagy a túlzottan sürgető hangvétel mind jelek lehetnek arra, hogy az üzenet nem valódi. Érdemes megfontolni, hogy vásároltunk-e valóban csomagot, mielőtt fizetésre kérnek bennünket. Emellett a túl kedvező ajánlatok, drága nyeremények ígéretei is gyanakvásra adhatnak okot. Legyünk körültekintőek, és soha ne osszuk meg személyes vagy pénzügyi információinkat gyanús vagy nem megbízható forrásokkal. Ha bizonytalanok vagyunk, mindig ellenőrizzük a hivatalos forrásokat, például a Magyar Posta hivatalos weboldalát vagy ügyfélszolgálatát. Kérjük Tájékoztassatok mindenkit, aki mobiltelefonnal rendelkezik! Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal