A Balatonba ugrott egy édesapa, nem jött fel a vízből. A vízi biciklin a 4 éves és 8 éves gyerek.. Ugye tudjátok, ki volt Ő:


A balatongyöröki strandolók szeme láttára játszódott le a tragikus jelenet hétfőn. A Ripost információi szerint egy harmincas éveiben járó családapa 4 és 8 éves gyermekeivel nyaralt a Balatonnál. Hétfőn vízibiciklizni indultak, de a móka tragédiába torkollott. Az apa felhevült testtel ugrott a vízbe, de a gyermekek hiába várták, hogy előbukkanjon, a víz alatt eltűnt. A megrémült kicsiket a strandolóknak kellett kimenteniük a vízből, a vízibiciklivel együtt. Az apát keresték, de nem találták meg. Idén már öten fulladtak meg a Balatonban.
A szörnyű tragédia után az édesanya azonnal a helyszínre sietett Budapestről és magához vette a kétségbeesetten síró gyermekeit - mondta el lapunknak az egyik férfi, aki szintén ott fürdőzött a tragédia idején A férfi sajnos vízbe fulladt, holtteste azóta előkerült, erősítette meg lapunknak a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya. A rendkívüli halálesetet jelenleg közigazgatási eljárásban vizsgálják. Minden évben több tragédia is történik A Balatonnál minden évben előfordulnak fulladásos halálesetek, sokan sajnos még mindig nem veszik komolyan a vízi veszélyeket a legnépszerűbb magyar üdülőhelyen. A bizonytalan gyerekek és a merész kamaszok különösen veszélyeztetettek. Idén eddig már öten vesztették az életüket a Balatonban, míg tavaly összesen 11-en haltak meg a tóban. Az első áldozat idén egy ötvenéves érdi férfi volt, akinek a holttestét Balatonszemesnél találták meg júniusban.
A rendőrség figyelmezteti a fürdőzőket A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy a fürdőzők lehetőség szerint kerüljék a hirtelen vízbe merülést, és csak a part közeli, biztonságos mélységű területeken tartózkodjanak, illetve ne vessék magukat felhevült testtel a vízbe. Mint fogalmaztak: a hideg víz nagymértékben megterheli az emberi szervezetet, ezzel együtt pedig komoly veszélyt jelenthet rá. A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést a 112-es segélyhívón vagy az ingyenesen hívható 1817-es vízi segélyhívó telefonszámon. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal