Romlott felvágott, penészes kenyér volt a reggeli a Szent János Kórház gasztroenterológiai osztályán - Mutatjuk képeken a "menüt": - Jó étvágyat!


Eléggé mellbevágó hír, és pluszban még az is, hogy a gasztroenterológián kifejezetten emésztőrendszeri problémákkal bajlódó betegeket kezelnek… Az eset két nappal ezelőtt, június 19-én történt. S bár valójában hosszú-hosszú idő óta problémás kishazánkban a betegek étellel ellátása, azok minősége, tálalása, egyáltalán mennyisége a kórházakban – majd csak általánosságban – azért az már tényleg kirívónak számít, hogy konkrétan ehetetlen, lényegében szemét a kiosztott étel. Az eset a II. kerületben élő csoportja c. facebook-csoportban látott napvilágot – de mielőtt még megszólalnak azok, hogy nem ott kell szétkürtölni, hanem jelenteni szükséges – az is megtörtént. A facebook-posztban ennyi állt: A János-kórház gasztroenterológiai osztályán a tegnapi napon ezt a reggelit kapta édesanyám.
A felvágottat ugyan megette, de valószínűleg az is romlott lehetett mert utána hányt és egész délelőtt nagyon fájt a hasa. Nem tudok elmenni emellett a felháborító eset mellett. A kórháznak azonnal jeleztem.” A Magyar Hang megkereste a megosztót, aki megerősítette a történteket, de mivel hozzátartozója még a kórház “lakója” ezért nem kívánt bővebben nyilatkozni – érthető okokból. Ugyancsak a Magyar Hang megkereste még pénteken az Országos Kórházi Főigazgatóság és az adott kórház sajtóosztályát is. Feltett kérdéseik nagy részére nem érkezett válasz – annyit mindenesetre a kórház sajtósa, kommunikációs vezetője elismert, hogy érkezett hozzájuk bejelentés, és vizsgálat folyik ez ügyben. Ezen kívül jelezték, hogy válaszuk teljes egészében való közléséhez járulnak hozzá. „Kórházunk 6 telephelyen 1141 betegágyon biztosítja folyamatosan az ellátási területünkhöz tartozó több százezer lakos fekvőbeteg ellátását. A hozzánk érkező panaszokat minden esetben kivizsgáljuk és arról a panaszost értesítjük. Intézményünkhöz 2023.06.09-én írásos panasz érkezett egy betegünk hozzátartozójától. Az ügyben a panasz kivizsgálását azonnal megkezdtük, az ügy folyamatban van. A Magyar Hang rákeresett az interneten – ki szolgáltathatja vajon az étkeztetést ebben az intézményben.
Érdekes, hogy 2022. június 9-én írták alá egy évre, tehát az eset előtt két nappal járt le. A kórházzal a Dussmann Szolgáltató Kft szerződött akkor. De hogy most, utána ki szállította az élelmet, azt biztosra nem tudni. Azt viszont igen, hogy a szerződésben konkrét értékek szerepelnek egy-egy fogásra vonatkozólag – ami azt jelenti, hogy a szerződés értelmében a reggelit 110 Ft-ból, az ebédet 275 Ft-ból, vacsorát pedig 165 Ft-ból kellett megoldaniuk. Vagyis egy emberre 550 Ft nyersanyagár jutott – a felette lévő 1100 Ft egyéb költségek. Íme a penészes "menü":
 
Fotó: Facebook, fő fotó – illusztráció, forrás – Magyar HangSzent János Kórház gasztroenterológiai osztályán 2023 június 9-én (Fotó: Facebook) Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal