Pelenkát használ éjszakára Balázs Klári


Az énekesnő különleges szépségtrükkről rántotta le leplet. Balázs Klári így, 70 évesen is próbálja megőrizni bőre fiatalosságát, ehhez bizony nyugodt pihenésre van szüksége, ezért aztán kézenfekvő volt számára a pelenka használata – kényelmi szempontból főleg. De nem úgy, ahogy elgondolnád. Még annak idején a Petőfi Rádióban mesélt róla, hogy egy érdekes arcápolási módit alkalmazs, talált ki. Pihenés előtt természetesen alaposan megtisztítja bőrét, majd a szemeire textilpelenkát borít, hogy a pihe-puha anyag nyugtassa fáradt bőrét. „Na nem úgy kell elképzelni, hogy magamra tekerem! A szememre használom a textilpelenkát. Ami a bébiknek jó, az az én bőrömnek is csak jó lehet.
A szememre szoktam tenni, megnyugtat a puha anyag és a fénytől is véd” Már hosszú-hosszú évek óta alszik így pelenkával. Sokféle módszert kipróbált már, mindenféle arcmaszkot, szemvédőt – de neki egyik sem volt megfelelő. Egyszer aztán gondolta – kipróbálja a pelenkát, s azóta bárhová mennek, ahol éjszakára maradnak is, mindig magával viszi. És természetesen minden nap, minden használat után ki is főzi őket, merthogy fontos számára az, hogy makulátlanul tiszták legyenek. Híres arról amúgy, hogy mikor még a Korda-villában laktak egyedül végzett mindent, már ami a háztartás részét képezi. Ő mosott, főzött, takarított a 300 négyzetméteres lakosztályban, sőt még a kertet is ő művelte. Ennyi munka után nyilvánvaló, hogy szüksége volt a pihentető szunyára. Manapság haja különleges szépségéről kérdezték – hisz nem mindennapos, hogy ennyi idősen valakinek ilyen hajkoronája legyen. Elmondta, hogy nem vállalkozott műtéti hajbeültetésre, viszont vannak már olyan szépészeti módszerek, amik pótolják ezt.
Mellette pedig pakolásokat használ, no és szed vitaminokat. A pakolás receptjét is megosztotta: “Én csak fiatalító vitaminnak hívom. A hajam ápolására nagy figyelmet fordítok. Az illatozó kencék mellett fürjtojás sárgájából és pár csepp ricinusolajból készítek pakolást. Büdös, de egyszerű elkészíteni és puha lesz tőle a hajam. Nedves hajra visszük fel, dunsztkötést teszünk rá, és meleg vízbe mártott törölközővel tekerjük be a fejünket. 10-15 perc múlva pedig már ki is öblíthetjük.” Fotó: Life

AKTUÁLIS:

Főoldal