MOST érkezett! Újabb villámárvíz volt Gyöngyöstarjánban – LEGKEVESEBB KETTEN MEGHALTAK! - ITT vannak a tragikus részletek:


Hihetetlen, hogy ilyen megtörténhet, de tudni kell, hogy a lezúduló víznek óriási ereje van. Gyöngyöstarján önkormányzata közölte a hírt Facebook-oldalán. Véleményük szerint az ár az éjszaka folyamán is veszélyt jelentett, hisz bárkit, bármit képes elsodorni, ráadásul az időjárás várhatóan kiszámíthatatlanul alakul az előttünk álló napokon is. “Gyöngyöstarján közössége most rendkívül nehéz órákat él át a csütörtöki felhőszakadást követő villámárvíz miatt. Eddigi információink alapján két ember életét vesztette” A hírt később megerősítette a Heves Vármegyei Katasztrófavédelem is.
Közleményt adtak ki, melyben közölték, hogy Gyöngyöstarján településen tegnap délután a heves esőzések következtében villámárvíz alakult ki, ami aztán két embert magával ragadt. “az egyiküket a patakmederből kilépő víz vitte magával, a másikukat pedig egy szerteágazó pincerendszerbe sodorta be a hirtelen lezúduló esővíz.„Az eltűnt emberek felkutatását nagy erőkkel kezdték meg a katasztrófavédelem és a rendőrség helyszínen lévő egységei. A pincében rekedt személyt a katasztrófavédelem fővárosi búvárszolgálatának a segítségével, a másik eltűntet a rendőrség hőkamerával felszerelt speciális kereső drónjával sikerült felkutatni” Megtalálásuk után őket azonnal átadták a mentőszolgálatnak, megpróbálták újraéleszteni őket, de az sajnos sikertelen volt, nem lehetetett már megmenteni őket.
A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja halálukat. Magyarország több településén volt a nagy esőzés miatt villámárvíz, például Recsket is elöntötte a víz, és a Mátrában is hasonló jelenség volt. info,forrás,fotó: roviden.hu, heol, 24.hu

AKTUÁLIS:

Főoldal