Mindenkit ledöbbentett! Orbán Viktor bejelentette: - Ő lesz az új igazságügyi miniszterünk!


Orbán Viktor miniszterelnök tudomásul vette Varga Judit igazságügyi miniszter lemondási szándékát – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A kormányfő az igazságügyi miniszteri tisztségre Tuzson Bencét, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkárát jelöli. A Magyar Nemzet kedden írta meg azt az értesülését, hogy Varga Judit lesz a Fidesz listavezetője a 2024-es EP-választáson, majd szerdán interjút is közölt az igazságügyi miniszterrel, amelyben a tárcát 2019 óta irányító politikus jelezte:
Július 31-én távozik posztjáról. A listavezetői pozícióról szóló hírt Varga Judit nem erősítette meg, de jelezte, a választás után az Európai Parlamentben szeretné a magyar emberek érdekeit képviselni, s addig is aktívan bekapcsolódik a kampányba, és azért mond le posztjáról, hogy ezt teljes erőbedobással megtehesse és aktívan kampányolhasson. Tuzson Bence 51 éves, jogász. Politikai pályáját 1989-ben kezdte az MDF I. és XII. kerületi szervezetének tagjaként, választmányi és elnökségi tisztséget is betöltött. 1996-tól az MDNP tagja, I. és XII. kerületi alelnöke, a Fidelitas tagja. 1998-tól 2006-ig a XII. kerületi önkormányzat fideszes képviselőjeként tevékenykedett.
2013-tól a Fidesz Pest Megye 5. választókerületének elnöke, 2014-től a térség országgyűlési képviselője. 2014-től a Fidesz-frakció szóvivőjének jelölték, egy évvel később a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkárává nevezték ki. 2018-től a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára, 2020. január 3-tól pedig a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára. Tárgyalási szintű angol és német nyelvtudással rendelkezik. Házas, öt gyermek édesapja. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal