Lajcsi tényleg megúszhatja a börtönt. Hamarosan otthonában ápolhatják. Ez már vicc kategória a legtöbbek szerint.. FIGYELJÉK ezúttal mivel játszotta ki a rendszert:


Úgy véli, laikusként bárki egyetérthet abban, hogy nem szolgál büntetési célt, ha valaki folyamatosan egy betegszobám van elhelyezve a börtönben. Galambos Lajos ügyvédje a hétvégén számolt be arról, hogy a zenész egészségi állapota tovább romlott a börtönben, már a pépesített ételeket is képtelen lenyelni. Galambos Lajos eddig három hetet töltött a baracskai börtönben, de még mindig nem szokta meg az új életét. A zenésznek már a bevonulása körül problémák adódtak, eredetileg február 15-én, Kecskeméten kellett volna megkezdenie a büntetése letöltését, de ott – hiába várták a sajtó képviselői – nem jelent meg. Mint kiderült, halasztási kérelmet írt, az egészségügyi problémáira hivatkozva, amit (mint később kiderült) elutasítottak. A zenész a bevonulása után pár nappal máris a börtönkórház egyik ágyán kötött ki, ahol számos orvosi vizsgálatnak vetették alá.
A vizsgálatok célja az volt, hogy bizonyosságot szerezzen a büntetésvégrehajtás arról, hogy alkalmas-e a börtönlétre vagy sem. A kérdésre adott válasz nagyon fontos a híresség sorsát illetően: ha alkalmas, akkor rácsok mögött tölti ki a 3 év 6 hónapos büntetését, ha nem, akkor előfordulhat, hogy házi őrizetben üli le a rá jogerősen kiszabott büntetést. A Bors „megbízható forrásból” származó információi szerint a Galambos Lajos és az ügyvédje – a zenész egészségügyi állapotával kapcsolatban – egy új beadványt juttatott el a szervekhez. Ebben az áll, hogy véleményük szerint Galambosnak az általános állapota miatt állandó ápolásra van szüksége, amit a börtönfalakon belül nem tudnak számára biztosítani, márpedig alkotmányos joga megfelelő ellátáshoz jutni – írja a bulvárlap. Lajos ügyvédje hétfőn nyújtotta be ezt az új kérvényt, ami arról szól, hogy otthonápolást kérelmeznek. Hogy mikor jön válasz, nem tudni, de az biztos, hogy érdemes lenne sietniük, mert sajnos nincs túl jól bent” – fogalmazott egy, a családhoz közel álló informátora a Borsnak. „Az egészségi állapota semmit sem javult az elmúlt egy hónapban, sőt ha lehet azt mondani, talán romlott is. Lajos nem érzi jól magát, a betegsége kínozza, alig eszik, sokat fogyott” – tette hozzá. A zenész ügyvédje a lap többszöri megkeresésére sem reagált. Dr. Csontos Zsolt ma reggel Sebestyén Balázsék rádióműsorában szólalt meg, mint mondta, új lehetőség nyílt meg az ügyfele számára arra, hogy hazatérhessen a börtönből és az otthonában tölthesse el a büntetése hátralévő részét – szúrta ki a Bors.
Benyújtottam az otthonápolási őrizetre a kérelmet. Ez egyébként egy viszonylag új jogintézmény és várjuk, hogy a büntetés-végrehajtás ezzel kapcsolatban elkészítse a saját álláspontját. A BV orvosának kell megállapítania, hogy a fogvatartott megfelel-e a jogszabályi előírásoknak és fontos, hogy legyen egy olyan személy, aki írásban vállalja, hogy gondozza a beteget, ha kikerül. Ügyfelem esetében álláspontunk szerint a feltételek maradéktalanul teljesülnek – magyarázta a jogi képviselő, aki szerint laikusként mindenki beláthatja, hogy nem szolgál büntetési célt, ha valaki folyamatosan egy betegszobám van elhelyezve a börtönben. Dr. Csontos azt is kijelentette az adásban, hogy egyes felvetésekkel ellentétben Galambos Lajos nem azért nem eszik rendesen, mert éhségsztrájkba kezdett, hanem az egyik betegsége miatt esik nehezére a szilárd ételek elfogyasztása. A szabad életben volt egy speciális étrendje, amit speciális eszközökkel készítettek el, vagyis pépesítették az ételt. Ez a lehetőség bent nem adott. Egy ideig küzdött a benti ételek leturmixolt változataival, de elég gyomorforgató így a lebbencsleves, vagy a mákostészta. Feladta és azóta próbálja eredeti állagában fogyasztani az ételeket – tette hozzá. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal