FONTOS! RENDŐRSÉGI FELHÍVÁS!!! Nagy baj történik ezekben a percekben is! Figyelmeztetik a magyar lakosságot:


RENDŐRSÉGI FELHÍVÁS!!! "Engedjék meg, hogy felhívjam figyelmüket egy újfajta bűncselekményre. Európában már több ilyen történt, sajnos hozzánk is eljött. A bűncselekmény folyamata a következő: a mobiltelefon kijelzőjén megjelenik egy nem fogadott hívás. Erre az értesítésre sor kerülhet anélkül is, hogy a telefon megcsörrenjen. A mobiltelefon-tulajdonos, miután megnézte, hogy milyen számról van szó, és ha a hívószámok a következők: +39., +390., +391., +392., +393., +394., (ebben a konkrét esetben +393193260045 +393193260045 szám volt), és mindjárt kitörli a számot, abban az esetben további következménye nem lesz, de ha felhívja ezt a számot, a bűnözők áldozatává válik.
A konkrét esetben a mobiltelefon tulajdonosa jelentkezett az említett számra, és ezzel az egy hívással több mint 2.000 EURO-s költsége keletkezett. Ugyanis ha jelentkezünk ezekre a számokra, nincs lehetőség rá, hogy megszakítsuk a vonalat, s óriási költségek keletkezhetnek a telefonszámlánkon." A Belügyminisztériumtól kapott információk szerint már több ilyen eset történt nálunk is. Megkérem Önt, hogy ezen esetek megelőzése érdekben, minél több emberhez juttassa el ezt az információt. MSN veszély! Átverés! Vigyázzatok! Aki a Windows Live Messenger-t használja az msn-hez, a lap alján időnként megjelenik egy IQ-teszt. Ez egy nagy átverés!!!!! Ha rákattintasz és megcsinálod a feladatot, a telefonszámodat fogja kérni "a válasz" megküldéséhez. Ha itt megadod a számodat, és a tovább gombra kattintasz, kapsz egy sms-t. Ebben a pillanatban 1.080,- forintot (Ezernyolcvan forintot) levonnak a kártyádról, előfizetésedről! Innen kezdve az IQ-tesztről már szó sincs, hanem tagja lettél a "dada klubnak", és ami a legszörnyűbb:
HETENTE le fog vonni újabb 1.080,- forintokat a rendszer, egészen addig, amíg ki nem lépsz a dadából, de kilépni sem egyszerű, mert a honlapon nincs ilyen opció, hanem egy telefon-automatát hívogathatsz munkaidőben. Szóval ez a jelenlegi egyik LEGNAGYOBB CSALÁS, amely kimondottan a diákságot célozza! Kedves Ismerősök! Szeretnénk felhívni figyelmeteket arra, hogy megjelent egy kalóztelefonszám, amely a következő számjegyekkel kezdődik: +4478... Ne vegyétek fel a telefont, ha ilyen számról van hívásotok, és ne hívjátok vissza, mert alkalmanként ez kb. 20.000 HUF-os költséget is jelenthet. Annyi furcsaság van a dologban, hogy nagyon korán - kb. 3-4 csörgés után - lerakják a telefont. A telefonhívások főleg este történnek! Tájékoztassatok mindenkit, aki mobiltelefonnal rendelkezik! Köszönöm a segítséget: Kuti Erika r. szds. bűnmegelőzési főelőadó.

AKTUÁLIS:

Főoldal