Feldolgozhatatlan tragédia! Ma reggel elhunyt az a siklósi édesapa, aki EBBŐL a leértékelt élelmiszerből evett.. - Mutatjuk a megdöbbentő részleteket:


Vélhetően a leértékelt élelmiszer okozta a férfi halálát. Tragikus hírről számolt be a harkanyhirek.hu. A portál szerint meghalt egy férfi, miután egy leértékelt élelmiszerből (hús) evett. Azt írják, a férfi még a múlt héten vitt haza leértékelt élelmiszert abból a siklósi áruházból, melyben biztonsági őrként dolgozott. Az ételt később testvérével együtt elfogyasztották, ám mindketten rosszul lettek és kórházba kerültek. A férfi hétfőn meghalt, testvérét az intenzív osztályon kezelik, jelenleg nincs életveszélyben.
A férfi halálát vélhetően a leértékelt élelmiszer okozhatta. Igazi ételmérgezést a baktériummal, penészgombával, vírusokkal vagy parazitákkal fertőzött ételek okozhatnak, illetve az, ha kifejezett mérgező anyag kerül az ételbe (mérges gomba, mérgező növény, vegyszer, stb.). Tünetek: Az ételmérgezés leggyakoribb tünetei a hányinger, hányás, hasmenés, hasfájás, gyakori a gyengeség, a remegés és a verejtékezés is. Előfordulhat még a láz és a szédülés is. Ha valódi méreganyag kerül az ételbe, a tünetek általában súlyosabbak, az adott méregfajtára jellemzőek, bár gyakran kezdődnek a gyomorrontásra jellemző panaszokkal.
Mi okozhatja? A baktériumok, paraziták, vírusok és gombák által okozott ételmérgezés esetében főleg tejes, tojásos ételek, állott húsételek, konzervek, fekálialével öntözött zöldségfélék, saláták elfogyasztásával kerül a szervezetbe a kórokozó. Előfordulhat az is, hogy az ételeket készítő személyzet keze fertőzött. Ez a fajta megbetegedés leggyakrabban nyáron fordul elő, általában nagyobb számú embert megbetegítve. Mindenképpen forduljunk orvoshoz akkor is, ha az egyébként gyengébb tünetek 24 órán túl nem enyhülnek. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal